Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Székely savanyúság egyszerűen recept

Székely savanyúság egyszerűen recept

Elkészítési idő 60 perc

A Székely savanyúság egyszerűen hozzávalói:
édes káposzta
kis dinnye
vöröshagyma
uborka
zöldparadicsom
karfiol
almapaprika
sárgarépa
csipős paprika



A Székely savanyúság egyszerűen elkészítési módja:
Minden zöldségfélét jól megmosunk, megtisztítunk. A káposztát négy cikkre vágjuk, a többieket felezzük, a kisebb darabokat megszurkálva egészbe hagyjuk.Egy nagyobb edénybe vegyesen rakjuk a zöldségféléket, majd ahány literes az edény, annyi evőkanál sót oldunk fel langyos vízben és ezt a zöldfélékre öntjük úgy, hogy az egészet ellepje. Hűvös helyen érleljük, 10-12 nap mulva fogyasztható.

Igen egészséges, nincs benne ecet, cukor és tartósító szer sem. Gyergyóban muratúra néven ismerik.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A székely savanyúság egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook