Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Svéd húsgombóc recept

Svéd húsgombóc recept

Elkészítési idő 40 perc

A Svéd húsgombóc hozzávalói:
30 dkg darált sertéshús
30 dkg darált marhahús
1 zsemle
1 tojás
metélőhagyma
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 g. fokhagyma
1 mustár
só, bors


A Svéd húsgombóc elkészítési módja:
A zsemlét ledaráljuk és összekeverjük a darált hússal+ a lereszelt vöröshagyma felével+ a zúzott fokhagymával + 2 ek tejföllel + a tojással, a mustárral, sóval és borssal---> összedolgozzuk, majd nedves kézzel húsgolyókat formálunk belőle. Forró olajban pirosra sütjük. A maradék tejföllel összekeverjük a reszelt hagyma másik felét, 1 g. zúzott fokhagymát és a finomra vágott metélőhagyma felét. A forró húsgombócokra öntjük a tejfölös mártást, és megszórjuk metélőhagymával.


Kategória: Húsételek receptjei


A svéd húsgombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook