Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sült paradicsomszósz recept

Sült paradicsomszósz recept


Elkészítési idő 120 perc

A Sült paradicsomszósz hozzávalói:
8 szép nagyobb paradicsom
1 csokor céklalevél a szárával
2 egész fej egészséges fokhagyma
1 nagy citrom
2 nagy csipet só
egy teáskanál egész kömény
1 dl kókuszolaj
két teáskanál ghí


A Sült paradicsomszósz elkészítési módja:
A paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk, majd egy serpenyőbe, vagy tepsibe sorakoztatjuk egymás mellé a vágott felükkel felfelé. A cékla levelét és szárát csíkokra szeljük, rászórjuk a paradicsomra. Megszórjuk sóval, köménymaggal, és meglocsoljuk a kókuszolajjal. Egy citromot néhányszor meggörgetünk az asztal felületén, majd félbevágjuk lés a paradicsomok közé tesszük szintén a vgott felével felfelé. A fokhagymákat megmossuk és a szárát levágjuk de nem szedjük gerezdekre. A megmosott fokhagymát is a vágott felével felfelé a paradicsomok közé ültetjük. A fokhagymák tetejére teszünk egy-egy teáskanál ghít. 220 fokos sütőben addig sütjük, amíg a zöldségek felülete barnás nem lesz, de nem égett. Ekkor kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni. Amikor már annyira lehűlt, hogy hozzá tudunk nyúlni, a citrom héjából kinyomkodjuk gyümölcshúst, és a fokhagymákból a sült gerezdeket. Ezután villával összetörjük az egészet és elkeverjük.

Ha leturmixoljuk a végeredményt, akkor remek tésztaszósz lesz belőle.
De rusztikusra hagyva nagyon finom, ha grillezett halra, vagy olajban sült halra halmozzuk.
A fokhagymára, ha nincs otthon ghí, érdemes egy kis kókuszolajat csurgatni pluszba.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sült paradicsomszósz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook