Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Segítsetek Lányok bejglit sütni! :) fórum

Segítsetek Lányok bejglit sütni! :) (beszélgetős fórum)


1 2
20. d@nu (válaszként erre: 18. - Inci47)
2010. dec. 21. 17:08
Senki nem mondta, hogy nem finom, csak azt, hogy a kelt tekercs és a bejgli nem ugyanaz. :) A kérdés pedig a bejglire vonatkozott, ha téged nem is érdekel a név, a kezdő háziasszonynak irtóra nem mindegy, mit kap végeredményként, mert aztán a hasonló receptek miatt fogja otthon a kétkedőktől megkapni, hogy én mondtam, hogy nem sikerül...
2010. dec. 21. 17:01

Nagyon egyszerű trükk. És nem lesz hézagos.

Na ilyen és hasonló trükkök kellenének amire ezek szerint saját magunktól nem jövünk rá.

Krumlis tészta nekem új dolog. De megér egy próbát.

( a szilvás gombóc tésztájába is van krumpli. miért ne lenne jó ebbe a " sütibe " is? )

18. inci47 (válaszként erre: 9. - D@nu)
2010. dec. 21. 16:57
Köszi!...tudom, olyant is szoktam sütni, de most ezt készítettem, és ízlik!...a neve meg nem érdekel!
2010. dec. 21. 16:54
koszi a tippeket!
16. b6680f733f (válaszként erre: 13. - Cherry41)
2010. dec. 21. 16:49
:)próbàld ki,komolyan nem vàlik el egymàstól.Cukràsztól hallottam és igaza van.
2010. dec. 21. 16:48
Szerintem próbàld meg,mert nagyon jót tesz neki.Nekem a receptben ugyis van leirva.
14. cherry41 (válaszként erre: 12. - B6680f733f)
2010. dec. 21. 16:47
én nem szoktam hutobe tenni
2010. dec. 21. 16:46
csak attol, hogy átfordítod, nem lesz hézagos? hát ez érdekes!
12. b6680f733f (válaszként erre: 10. - Cherry41)
2010. dec. 21. 16:46

Nekem is ugyanez a tésztareceptem van.Többször próbàlkoztam màsfajta receptekkel,de meg is bàntam.Ez a legjobb recept,ami bevàlt nekem is.


De azt biztosan tudjàtok,hogy amikor kelés utàn megtöltitek a tésztàt,akkor egy éjszakàra hütõbe kell tenni pihentetni.

11. b6680f733f (válaszként erre: 8. - Ncilány)
2010. dec. 21. 16:43
Igen,nem lesz hézagos,l màsik tepsit ràteszel a tetejére és megforditod.
2010. dec. 21. 16:38

Sziasztok! nekem van egy jo bejgli receptem, még a JULI SULI idejébol, ha emlékeztek arra a musorra, én mindig ezt sutom!

Hozzávalók:

1 kg liszt

3 dkg éleszto

10 dkg porcukor

3 dl tej

40 dkg olvasztott margarin

2 tojás sárgáj

ebbol kell megkeleszteni a tésztáját hagyományos módon, és én 4felé szoktam osztani, kinyújtani, megtolteni dio, mák vagy más toltelékkel. nagyon finom a gesztenyés, abba 1 egész gesztenyepurét szoktam belereszelni.

9. d@nu (válaszként erre: 7. - Inci47)
2010. dec. 21. 16:35

A mákos és diós töltelék és az, hogy feltekerik, mint a bejglit, nem azt jelenti, hogy ez bejgli. Ez egy szimpla kelt tekercs.

A bejglitészta élesztős-omlós tésztából van.

8. Ncilány (válaszként erre: 6. - B6680f733f)
2010. dec. 21. 16:30
És így így a töltelék meg a tészta simul egymáshoz?? Nem lesz hézagos?
2010. dec. 21. 16:25

16453. smudlaagi54 2010-12-20 11:51

Én évek óta ezt csinálom, és ez isteni finom!


Beigli (6 rúd)


Hozzávalók:

30 dkg főtt áttört burgonya

1. 20 dkg liszt

20 dkg cukor,

40 dkg zsír, tej

10 dkg élesztő,

2 tojás,

1 kg dió,

0. 5 kg porcukor,

30 dkg mazsola,

3 vaníliás cukor,

5-6 dl tej(4 rúd)


60 dkg mák,

40 dkg cukor,

20 dkg mazsola,

2 van cukor,

3-4 dl tej(2 rúd)


Elkészítés: Megkelesztjük az élesztőt, és elkészítjük a tésztát a krumplival. Megkelesztjük, ha megkelt 6 felé vesszük. A töltelékkel megkenjük, feltekerjük, megkenjük a tetejét tojással, és megsütjük.

Nem szárad ki a burgonya miatt.

Tanácsok: Természetesen a töltelék mennyiségét lehet csökkenteni, de engem nem zavar, ha megreped a teteje. (Akkor szokott ha sok a töktelék. )Én csak ilyenkor szoktam beiglit sütni, és nem szeretem ha keresni kell benne a tölteléket.

Ja, és ha megkelt a tészta át kell gyúrni még egyszer, nem kell megijedni, hogy összeesik


Én ma megsütöttem!!!!...tényleg nagyon finom lett!!!

2010. dec. 21. 16:21

Persze,hogy sikerülni fog,le ne mondjàl róla.Arra vigyàzzàl,hogy a töltelékbe ne tegyél sok cukrot,az is hozzàjàrul a repedtséghez.Mielõtt sütöd szurkàld meg fogpiszkàlóval.Ja és ,hogy szép màrvànyos legyen elõbb lekened tojàssàrgàjàval és hagyod rajta szàradni és vegül egy kicsit felvered a tojàsfehérjét és azzal is bekened,hagyd azzal is szàradni.Gondolom a receptben is le vannak irva ezek a dolgok.

En még ugy szoktam,hogy amikor megsül az aljàt felforditom (teteje lesz alul)ezt azért,hogy ne vàljanak el egymàstól.Sok sikert!

2010. dec. 21. 16:18

http:// www.desszert.eu/ dios_bejgli?page=2#


Szia!


Nekem ezt ajánlották, tegnap megcsináltam és isteni! :D

2010. dec. 21. 16:17
azt tudom hogy nem könnyű, én még sosem próbáltam, de anyám mindig megszurkálja villával az oldalát hogy ne repedjen ki :)
2010. dec. 21. 16:17
Sok sikert hozzá,még én sem sütöttem.....
2010. dec. 21. 16:16
Most sajnos mennem is kell, de holnap jövök, remélem addig sokan irtok! Előre is köszi és puszi mindenkinek!
2010. dec. 21. 16:15

Még sose sütöttem bejglit, de most meg szeretnék próbálkozni vele, tudnátok abban segíteni mire figyeljek különösen, hogy sikerüljön? Ha van valakinek egy tuti bevált jó receptje esetleg azt is megoszthatná velem, bár már találtam itt a hoxán egyet ami megtetszett!

A család már előre leírta, hogy nem fog sikerülni, mert az olyan nehéz.. hát én csak azért is megmutatom, hogy sikerülni fog! :)

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook