Segítsetek Lányok bejglit sütni! :) (beszélgetős fórum)
Nagyon egyszerű trükk. És nem lesz hézagos.
Na ilyen és hasonló trükkök kellenének amire ezek szerint saját magunktól nem jövünk rá.
Krumlis tészta nekem új dolog. De megér egy próbát.
( a szilvás gombóc tésztájába is van krumpli. miért ne lenne jó ebbe a " sütibe " is? )
Nekem is ugyanez a tésztareceptem van.Többször próbàlkoztam màsfajta receptekkel,de meg is bàntam.Ez a legjobb recept,ami bevàlt nekem is.
De azt biztosan tudjàtok,hogy amikor kelés utàn megtöltitek a tésztàt,akkor egy éjszakàra hütõbe kell tenni pihentetni.
Sziasztok! nekem van egy jo bejgli receptem, még a JULI SULI idejébol, ha emlékeztek arra a musorra, én mindig ezt sutom!
Hozzávalók:
1 kg liszt
3 dkg éleszto
10 dkg porcukor
3 dl tej
40 dkg olvasztott margarin
2 tojás sárgáj
ebbol kell megkeleszteni a tésztáját hagyományos módon, és én 4felé szoktam osztani, kinyújtani, megtolteni dio, mák vagy más toltelékkel. nagyon finom a gesztenyés, abba 1 egész gesztenyepurét szoktam belereszelni.
A mákos és diós töltelék és az, hogy feltekerik, mint a bejglit, nem azt jelenti, hogy ez bejgli. Ez egy szimpla kelt tekercs.
A bejglitészta élesztős-omlós tésztából van.
16453. smudlaagi54 2010-12-20 11:51
Én évek óta ezt csinálom, és ez isteni finom!
Beigli (6 rúd)
Hozzávalók:
30 dkg főtt áttört burgonya
1. 20 dkg liszt
20 dkg cukor,
40 dkg zsír, tej
10 dkg élesztő,
2 tojás,
1 kg dió,
0. 5 kg porcukor,
30 dkg mazsola,
3 vaníliás cukor,
5-6 dl tej(4 rúd)
60 dkg mák,
40 dkg cukor,
20 dkg mazsola,
2 van cukor,
3-4 dl tej(2 rúd)
Elkészítés: Megkelesztjük az élesztőt, és elkészítjük a tésztát a krumplival. Megkelesztjük, ha megkelt 6 felé vesszük. A töltelékkel megkenjük, feltekerjük, megkenjük a tetejét tojással, és megsütjük.
Nem szárad ki a burgonya miatt.
Tanácsok: Természetesen a töltelék mennyiségét lehet csökkenteni, de engem nem zavar, ha megreped a teteje. (Akkor szokott ha sok a töktelék. )Én csak ilyenkor szoktam beiglit sütni, és nem szeretem ha keresni kell benne a tölteléket.
Ja, és ha megkelt a tészta át kell gyúrni még egyszer, nem kell megijedni, hogy összeesik
Én ma megsütöttem!!!!...tényleg nagyon finom lett!!!
Persze,hogy sikerülni fog,le ne mondjàl róla.Arra vigyàzzàl,hogy a töltelékbe ne tegyél sok cukrot,az is hozzàjàrul a repedtséghez.Mielõtt sütöd szurkàld meg fogpiszkàlóval.Ja és ,hogy szép màrvànyos legyen elõbb lekened tojàssàrgàjàval és hagyod rajta szàradni és vegül egy kicsit felvered a tojàsfehérjét és azzal is bekened,hagyd azzal is szàradni.Gondolom a receptben is le vannak irva ezek a dolgok.
En még ugy szoktam,hogy amikor megsül az aljàt felforditom (teteje lesz alul)ezt azért,hogy ne vàljanak el egymàstól.Sok sikert!
http:// www.desszert.eu/ dios_bejgli?page=2#
Szia!
Nekem ezt ajánlották, tegnap megcsináltam és isteni! :D
Még sose sütöttem bejglit, de most meg szeretnék próbálkozni vele, tudnátok abban segíteni mire figyeljek különösen, hogy sikerüljön? Ha van valakinek egy tuti bevált jó receptje esetleg azt is megoszthatná velem, bár már találtam itt a hoxán egyet ami megtetszett!
A család már előre leírta, hogy nem fog sikerülni, mert az olyan nehéz.. hát én csak azért is megmutatom, hogy sikerülni fog! :)
További ajánlott fórumok:
- Ma bejglit sütök. Van dióm, mákom, nincs ez ünnephez kötve igaz?
- Mikor szabad felvágni a bejglit? Én majd most fogom kisütni, ha a család megkívánja, lehet belõle vágni?
- Soha nem veszek bolti/cukrászdai bejglit. Szeretek sütni,...
- Egy hónap alatt se tudtuk megenni a bejglit, amit...
- Lányok segítsetek!!!
- Elővettem egy kis karácsonyi bejglit a fagyóból. Már...