Sajtos tekercs recept

Elkészítési idő 30 perc

A Sajtos tekercs hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1/2 cs szalalkáli
2 dl tejföl
1 evőkanál só
2 tojássárgája
TÖLTELÉK:
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg reszelt trapista


A Sajtos tekercs elkészítési módja:
A 2 dl tejföllel összekeverjük a szalalkálit. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, sót, tejfölt. Simára gyúrjuk, 2 részre osztjuk, kb 1/2 cm vastagra kinyújtjuk. Rákenjük a tölteléket, feltekerjük 1 cm szélesre felszeletjük, fektetve sütőlemezre tesszük, kb 180 fokos sütőben rózsaszínre sütjük. TÖLTELÉK: A vajat vagy a margarint habosra keverjük hozzáadjuk a reszelt sajtott, és kikeverjük.

A tölteléket örőlt borssal, pirospaprikával ízesíthejük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook