Sajtfondü recept

A Sajtfondü hozzávalói:
1 nagy gerezd fokhagyma
30 dkg durvára reszelt ementáli sajt
3-3 1/2 dl félszáraz fehérbor
ízlés szerint só és törött fekete bors
2 cl cseresznyepálinka
1 teáskanál búza- vagy burgonyakeményítõ


A Sajtfondü elkészítési módja:
Vastag fenekû, magasabb falú serpenyõ belsõ oldalát alaposan bedörzsöljük a megtisztított fokhagymával, majd beleszórjuk a reszelt sajtot. Ráöntjük a bort. Folyamatosan kevergetve, kis lángon felolvasztjuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A cseresznyepálinkában simára keverjük a keményítõt, és beleöntjük a lassan rotyogó sajtba, közben gyorsan és folyamatosan keverjük, nehogy megcsomósodjon. A tûzrõl levéve áttesszük egy elektromos melegítõlapra vagy spirituszláng fölé. Már nem szabad erõsen forrnia, elég, ha csak a forráspontot éri el. Hosszú fondüvillájára ki-ki kenyérkockákat szúr, és a meleg, folyékony sajtba mártogatja.

Természetesen a legegyszerûbb dolga azoknak van, akik rendelkeznek fondükészlettel. Kínálhatunk mellé olajbogyót, apró erõspaprikát, savanyúságot, fõtt gombát, egyéb zöldségfélét vagy hagymát. Olyan bor illik mellé, amilyennel a sajtot összekevertük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtfondü elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook