Rolika recept

A Rolika hozzávalói:
Tészta: 7 tojássárgáját 17 dkg porcukorral habosra keverünk
hozzáadunk 1 cs
vaníliáscukrot
1 sütőport
Hozzákeverünk 7 dkg zsemlemorzsát
1 ek
lisztet
20 dkg darált diót
7 tojás felvert habját
1,5 dl rumot
és a tésztát megsütjük forró előmelegített sütőben.


A Rolika elkészítési módja:
Krém: 2 karamellás pudingot 1/2l tejben felfőzünk. Melegen 2 tojássárgáját belekeverünk, kihűtjük. 1 kocka RÁMA margarint 15 dkg porcukrot kikeverünk, és ehhez adjuk hozzá a kihűlt pudingot, alaposan kidolgozzuk, hogy sima krémet kapjunk. A krém felét rákenjük az elkészített tésztára. Kávés, rumos meleg tejben 1 csomag babapiskótát megáztatunk, rárakjuk a krémre, majd a maradék krémet a babapiskótára kenjük. Tetejére tejszínhabot simítunk, meggylekvárral vékonyan megkenjük a kissé megszilárdult tejszínhab felszínét.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rolika elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook