Rizstorta 1 recept

A Rizstorta 1 hozzávalói:
Piskótához:

4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor

Rizstöltelékhez:

7,5 dl tej
10 dkg cukor
1 kávéskanál Rama margarin
1 cs vaníliás cukor
kevés citromhéj
16 dkg rizs
1 cs étkezési zselatin
3-4 dl tejszín/ vagy 2 cs habpor

Díszítéshez:

gyümölcs
2 cs tortabevonó zselatin


A Rizstorta 1 elkészítési módja:
Elkészítem a piskótát kerek tortaformába! (Tojásokat szétválasztom, fehérjét felverem, sárgát kikeverem cukorral, majd bele a liszt és a kakaópor, összekeverem a felvert fehérjével, sütöm.) Tejet a cukorral felforralom, hozzáadom a vajat és a citromhéjat. A rizst bő vízben puhára főzöm, leszűröm és azonnal a tejhez adom és folyamatosan keverve ragacsossá főzöm. Hagyom kihűlni. Tejszínt, vagy habport felverek, hozzákeverem a kihűlt rizshez. Az étkezési zselatint elkészítem a zacskó hátulján megadottak szerint, kicsit hagyom hűlni, majd ezt is hozzákeverem a tejszínhabos rizshez. A piskótára rákenem ezt a finom rizstölteléket, célszerű a piskótát nem kivenni a tortaformából, mert ebben a halmazállapotában még kicsit folyékony a töltelék és a forma nélkül lefolyna még mielőtt megdermedhetne. Pár óra szükséges a dermedéshez, de legjobb 1 éjszakát hűtőben hagyni:) A rizstöltelékre gyümölcsöt teszek (nagyon finom almával), és az egészet beborítom tortabevonó zselatinnal, szükséges hozzá a 2 csomag, amit szintén az útmutató szerint kell elkészíteni!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rizstorta 1 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook