Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Rimini spagetti recept

Rimini spagetti recept

A Rimini spagetti hozzávalói:
10 dkg mirelit zöldborsó,
5 dkg pácolt,
szárított sonka,
3 dkg reszelt parmezán,
2 dl tejszín,
1 kávéskanál szerecsendió,
frissen őrölt bors,
olívaolaj,
20 dkg spagetti,
1 marék friss bazsalikom.


A Rimini spagetti elkészítési módja:
Először felteszem a tésztát főni, mert az a pár perc, amíg a tészta megpuhul, pontosan elég lesz a mártás elkészítéséhez. Tehát a spagetti tésztát kifőzöm lobogva forró, enyhén sós vízben. Jöhet a mártás; egy kevés olívaolajat öntök a serpenyőbe, majd beleollózom a sonkaszeleteket. Megvárom, hogy illatosra piruljanak a szeletek. Amikor ez megtörtént, hozzáöntöm a zöldborsót is. Ekkor leveszem a lángot takarékra, lefedem a serpenyőt és pár percig békén hagyom, hogy ez alatt az idő alatt a borsó megpuhulhasson és átvehesse a sonka füstös ízét. Amikor kész, a serpenyőbe öntöm a tejszínt, hozzáreszelem a parmezánt és fűszerezésként jöhet bele egy kevés frissen reszelt szerecsendió és frissen őrölt bors. A mártás alaposan összekeverem, feltekerem a lángot közepes tűzre és a mártás addig kevergetem, míg a parmezán lágyan beleolvad. Megvárom, míg a mártás teljesen, rotyogva összeforr. Ekkor lezárom alatta a gázt, és már jöhet is bele a lecsöpögtetett spagetti tészta. Az egészet összeforgatom, és nagyobb darabokra ollózott friss bazsalikomlevelekkel tálalom.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A rimini spagetti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook