Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Rakott túrós laska recept

Rakott túrós laska recept

Elkészítési idő 90 perc

A Rakott túrós laska hozzávalói:
25 dkg. liszt,
2 db. tojás,
3 dkg. vaj,
25 dkg. túró
2 dl. tejföl,
5 dkg. füstölt szalonna,
1 evőkanál kisült füstölt szalonnazsír (sertészsír),
1 csokor kapor,
só.
1 kiskanál olaj


A Rakott túrós laska elkészítési módja:
A lisztet a felvert tojásokkal, csipetnyi sóval és 1 dl. langyos vízzel összegyúrjuk, majd lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. Lehetőleg vékony tésztát kapjunk, amit 25 - 3o percig pihentetünk.Közben a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, a pörcöt külön rakjuk, a zsírt a tepsi kikenéséhez felhasználjuk. Külön edényben kb 3 liter vizet felteszünk főni, majd enyhén megsózzuk. Ha felforrt öntünk bele pár csepp olajat és a tésztát nagyobb darabokban bele tördeljük. Ha a tészta megfőtt leszűrjük, langyos vízzel leöblítjük és az olvasztott vajban meghempergetjük. A tepsit kizsírozunk, az alján sorba rakjuk a laskát, majd rá a túrót, az egészet tejfölözzük. Ezt a rétegezést mindaddig végezzük, amíg a mennyiség elfogy. Lényeges, hogy a teteje tejfölös legyen.Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 10 - 15 perc alatt átmelegítjük. Ha kész a tetejét megszórjuk a szalonna darabokkal és az apróra vágott kaporral.

Tehéntúrót vagy juhtúrót használunk ( az utóbbival finomabb). Készen vett tojásos száraz tésztából készítve is ízletes.
Száraz fehér bor illik hozzá.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A rakott túrós laska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook