Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Namíb banános sütemény recept

Namíb banános sütemény recept

A Namíb banános sütemény hozzávalói:
A tésztához:

5 dkg cukor

10 dkg vaj

15 dkg liszt

1 csipet só

A forma kikenéséhez:

1 evőkanál vaj vagy margarin

A krémhez:

2 banán

25 dkg cukor

13 dkg lágy vaj

1 csipet só

1,5 dkg rum

1 csipet fahéj

1 csomag vaníliás cukor

6 tojás

10 dkg darált mogyoró

3 dkg kakaó

15 dkg mazsola

10 dkg liszt

1 csomag sütőpor

A díszítéshez:

20 dkg étcsokoládé

esetleg valamennyi fehércsokoládé


A Namíb banános sütemény elkészítési módja:
A hozzávalókat pontosan kimérjük és előkészítjük. A sütőformát kivajazzuk. A tésztához a liszten kívül minden hozzávalót összekeverünk és utána a lisztet is hozzákeverjük. A tésztát fóliába tesszük és egy fél órára a hűtőbe rakjuk. A sütőformá kb. 3 mm magasan kibéleljük. A krémhez a banánt, a cukrot, a lágy vajat és a fűszereket habosra keverjük. Utána lassanként a tojást hozzákeverjük. A lisztet, a mogyorót, a kakaót, a sütőport és a mazsolát összekeverjük, és lassanként a tésztához keverjük. A krémet a formába öntjük. Egy süteményeslapáttal meghúzzuk a forma szélének magasságában, így egyenletesen jön fel és a szélén nem lesz alacsonyabb, mint a közepén. 190 fokon kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, utána kivesszük a formából. A csokoládét felolvasztjuk és a tetejére öntjük. Fehér csokoládéval mintát rajzolhatunk bele. Megjegyzés: 26 cm-es sütőformához való a mennyiség.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A namíb banános sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook