Nagymértékű gázképződéssel, szélgörcsökkel, stb. küzdök több mint egy éve. Olyan embert keresek, akit hasonló probléma gyötör napi szinten. (beszélgetős fórum)
Próbáltam savasság ellen, igen. A bélgázokon nem hiszem hogy segít:)
Volt, igen.
Valóban hátravan még az ételintolerancia.
Én is olvastam, hogy azt állítják, hogy kb 20 normális, meg hogy észre sem vesszük.
Maga a puki "normális", hiszen elkerülhetetlen, hogy emésztés során gázok keletkeznek, de amikor eszel, és széklet nem jön, csak temérdek mennyiségü gáz, olykos robbanásszerüen, olykor beszorul, bugyog a hasban, az nem oké.
Téged pedig igazán irigyellek:)
Nem olvastam el a válaszokat, lehet már mondták: a keserű vizeket próbáltad már? Salvus, és a többi / most nem ugrik be a nevük/
Gyomortükrözés volt?
A belgaz teljesen termeszetes, egeszseges es elkerulhetetlen jelenseg csakugy mint pl a bofoges. Ha eszel, iszol - ergo levegot nyelsz mar attol is kepzodik.
Ezen kivul vannak kulonosen nehezen emesztheto etelek (pl bab), ezek is gazt okoznak, vagy intolerancia bizonyos etelcsoportokra pl luktoz, gluten. Ha valaki azt allitja, o sosem pukizik, az vagy hazudik vagy beteg, vagy akkor pukizik mikor nemtud rola - ejjel. Olvass utana, napi 14x az atlag ember minimum szelel.
Magas rosttartalmu etelek szinten okoznak gyakran tobb szelet, ezert gyakran vegetarianusok vagy akik az atlagnal joval tobb zoldseget fogyasztanak tobbet pukiznak.
Mindenki egészségtelenül táplálkozik, sok levegôt nyel;
amúgy is a bélrendszer tele van milliónyi bacilussal.
Részemrôl itt befejeztem.
Most a kedvedért én is utána olvastam egy picit, az, hogy átlagosan egy felnőtt mennyit durrogtat, nem jelenti azt, hogy az normális jelenség. Szerintem 10 emberből legalább a fele túlsúlyos és úgy 9-re saccolnék, hogy egészségtelenül táplálkozik, vagy rosszak a táplálkozási szokásai.
A bélgáz nem egészséges jelenség azért, többnyire az okozza, hogy nem tudja valaki normálisan megemészteni az ételt, vagy túl sok levegőt nyel étkezés közben, vagy bacik telepedtek meg a belekben.
Ha anyagilag megengedheted magadnak, menj el egy étel-intolerancia vizsgálatra. Ha már mindent megvizsgáltak, és nincs szervi működésekkel baj, akkor biztos, hogy az elfogyasztott étel teszi.
Próbálj ki egy mediátormentes diétát vagy hasfájósoknak, gyomorproblémásoknak valót, vagy a paleót. Pár hétig tartsd be, meglátod, van-e változás.
Szerintem 20 pukkantás egy nap nem normális. :) Nem tudom, ki hogy van vele, nálam ez napi 0 és nagyon elvétve fordul elő, ha nem jól kajálok, nemhogy napi szinten.
Amikor megvolt már a "kör", ami nálam kiváltja a tüneteket, akkor az ugye tiltólistás lett. A banánt nagyon sérelmeztem, azt imádtam korábban... :I
Egy darabig tartottam a diétát - már nem emlékszem meddig, mert ez sok éve volt - és utána magától elmúlt az allergia. De most sem vagyok oda ezekért a dolgokért és nem esnek jól legtöbbször.
Nem küldtek el ételallergia tesztre, mert a dokim azt mondta, hogy nincs értelme. Vagy többszáz dologra lehet allergiás az ember, amiből néhány pont beleeshet abba a 20-ba, amit megnéznek, vagy nem...
Nekem étkezési naplót kellett írnom és nagyon figyelni, mikor jönnek a kiütések, dagadás. Nem volt egyszerű, főleg, hogy egyre drasztikusabbak lettek a tünetek és az allergének köre is nőtt közben...
Ki kellett zárni az étrendből, amiket írtam, plusz figyelni a reakciókat és hogy előtte mit ettem.
A szénsavas üdítők, a banán, a kakaó voltak nekem allergének, később az eper is, de az ugye alapból az, az alkohol.
Az adalékanyag mentesség volt a legvacakabb: szinte alig van olyan, amiben nincs. Még péksütit sem tudsz úgy venni, sem felvágottat, se egy gyümölcsjoghurtot, bár az tejtermék is...
Ja és eceteset sem lehetett enni.
Milyen ételallergia teszten voltál?
Javult a helyzet amint elhagytad ezeket a élelmiszereket?
Rost készítményt fogyasztottam, és fogyasztok, köszönöm, jó meglátás.
Ez enyhítette a legjobban a tüneteket:)
Szia! Valóban, candida is lehet.
Jó ötletnek tünik a candida diéta.
Próbáltam igen, Protexint. Enyhült, de nem múlt.
De megpróbálom újra huzamosabb ideig.
Ha ennyire durva a helyzet, én kipróbálnék egy nagyon kemény diétát. Mondjuk a candida-diétát. Egyébként is előfordulhat, hogy attól van. És mindenképp elhagynék minden édesítő- és tartósítószert, illetve minden mesterséges adalékanyagot.
Mikor nekem csalánkiütéses ételallergiám volt, szinte a nyers táplálkozásra kellett ráállnom, illetve bizonyos allergéneket kerülni. Barack, eper, tejtermék, alkohol, élesztősök, cukor, kakaó, stb.
Probiotikumokat próbáltál? A Normaflore csodákra képes.
Ezzel néha én is járok így, egy időben allergiás is lettem rá. Sajnos benne van az a méreganyag, amitől "megérik" és az bizony nem épp gyomorbarát...
Akinek gondja van, annak nem ajánlom.
Több ballasztanyag-tartalmú ételek fogyasztása?
Alma, rizs, banán?
A rizs pl. nagyon jó gázlekötô.
Ezeket a szeles problémákat a székrekedés maga is generálja.
Tapasztalat. Csak nekem epegond volt a székrekedés okozója leginkább.
Szia!
Gondoltam már ré, de még nem tettem meg. Utánanézek van e olyan vizsgálat, ami a tartósítószer allergiát vizsgálja, illetve az édesítőszerekét.
Elég sok mindenben van tartósítószer,nem tudom mit lehetne akkor fogyasztani,meglátjuk.
Jegyzem a javaslatokat:)
Szia!
Hát igen, mikor otthagytam a melóhelyet, reméltem hogy javulás várható. De nem így történt sajnos.
Neked azért örülök :)
Köszönöm, protexinben bíztam én is, azt szedtem többször.
Lehet nem kellett volna leállni vele, és hagyni több időt, hogy megtelepedjenek a bacik. Kb 3hónapig szedtem.
Persze, csak gasztroenterológusoknál voltam:)
További ajánlott fórumok:
- Mi segíthett az állandó gázképződésemen? Mustármag-kúra?
- Puffadás, gázképződés, hasmenés...
- Sziasztok! Az 1 hónapos pici lányomnak szélgörcsei vannak. Tudna-e nekem valaki jó tanácsot adni, hogyan enyhíthetném fájdalmát? Köszi
- Okozhat-e egy nőnél a klíma depressziót vagy nagymértékű ingerlékenységet?
- Mit tegyek, ha nagymértékben hullik a hajam?
- Hogyna készítsem el a csicsókát, hogy ne okozzon szélgörcsöt?