Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit főznél kockára vágott húsból? fórum

Mit főznél kockára vágott húsból? (tudásbázis kérdés)


1 2
21. MelisUK (válaszként erre: 20. - MelisUK)
2009. febr. 20. 12:07

Ami még eszembe jut hirtelen:

tejfölös-gombás husit, rakott krumplit (abba bármi mehet, miért ne mehetne a kockára vágott husi is).

Vagy besózod és kicsit fűszerezed, megforgatod liszben, beteszed egy jénai tepsibe, öntessz rá pár csepp olivát és sütöd egy ideig (attól függ milyen hús, pl pulyka mellett 15 percig, sertést persze tovább, amíg szinte kész, majd leöntöd valamilyen mártással, pl fokhagymás-tejfölös joghurtossal, ezzel is sütöd tovább 180 fokon kb 20 percig, ha kezd barnulni a széle és a teteje, akkor sajtot rá és azzal is tovább sütöd barnulásig. Köretnek főtt krumpli vajjal a tetején vagy tört krumpli (vajjal és tejjel) vagy rizs.

Hogy készítsd a fokhagymás-tejfölös-joghurtos mártást:

2 evőkanál olaj, két evőkanál liszt, ezt zsömleszínűre pirítod, beleteszel 3 cikk zúzott vagy kés oldalával szétnyomott és utána feldarabolt fokhagymát, megsózod, hozzáadsz kb fél vagy egy deci vizet, ezzel sűrűre főzöd, majd leveszed a tűzről. Hozzáteszel 2 dl tejfölt és csomómentesre kevered egy habverővel, majd mehet bele 2dl natúr joghurt. Így utólag tegyél bele egy kevés pirospaprikát és delikátot vagy vegetát. Isteni finom lesz, ha megsül (így sülés nélkül savanyú a joghurttól, de megsülve isteni).

Ezt a szószt a héten találtam ki, én pulykamellet vágtam fel vékony lapocskákra, megsóztam, beliszteztem, beterítettem a jénai tepsi alját vele, meghintettem egy kevés gyömbérrel és turbulyával és néhány friss mentalevelet széttépkedtem és rádobáltam. (Ezek kihagyhatók, ha nincs, helyette mehet pl. bazsalikom, oregánó.) Utána pár csepp oliva és így sütöttem 15 percig 180 fokon, majd rá a mártás, még 20-25 perc sütés, majd rá a sajt, még kb 5 perc sütés és kész. Isteni volt, a párom is nagyon dícsérte.

2009. febr. 20. 11:55
Pörköltöt, brassóit, fokhagymás mártásos húst, curryt, édes-savanyút, paprikást, stb.
19. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 15. - Davider)
2009. febr. 20. 11:29
Mondjuk a brassóit inkább csíkokra vágott húsból szokták csinálni.
18. nyta
2009. febr. 11. 07:34
brassóit:)
2009. febr. 10. 17:09
Néztem borsos tokány recepteket. Ahány ház, annyi szokás. Légyszíves írja le valaki, hogy mennyi idő elkészíteni és bevált receptet is másoljatok be.
2009. febr. 10. 17:07
Pörkölt,húsos ragú, rizses hús,borsos tokány,stb
2009. febr. 10. 17:03
Brassoi,Tejszines-gombás borsos tokány,pörkölt,fokhagymás husi,mézes-mustáros husit:-DDDD
14. pemete (válaszként erre: 11. - Funky_b)
2009. febr. 10. 17:03
Akkor gulyást! Vagy, vörösboros marhapörköltet, nyami:)
2009. febr. 10. 16:59
Ha sertés comb hús,akkor brassóit,vagy rizses hús!Akár borsoss tokányt!Ez mind nagyon finom!Esetleg lecsós húst!Több ötletem nincs!!!!!!!!!4
2009. febr. 10. 16:59
Én székelykàposztàt szoktam vele csinàlni.
2009. febr. 10. 16:58
Ez épp marha hús. A mustárosra én is gondoltam, de uram nem szereti:)
10. supin
2009. febr. 10. 16:56
Gulyást.
2009. febr. 10. 16:56
Currys húst rizzsel.
2009. febr. 10. 16:56
pörköltet, vagy ragut, de attól függ milyen hús, ha csirkemell, akkor befűszerezném, és megsütném, jó burgonyasalival, meg akár édes-savanyú mártással is.
2009. febr. 10. 16:55
esetleg egy brassói??
2009. febr. 10. 16:55
pörköltet vagy brassóit
2009. febr. 10. 16:55
Főételre gondoltam:) Uncle Beans kizárva:)
2009. febr. 10. 16:54
szia én ma mustáros tejszines csirkeragut csináltam tésztával! és a husit kockára vágtam:-)
2009. febr. 10. 16:54
Tarhonyáshúst
2009. febr. 10. 16:54
ragulevest :P
2009. febr. 10. 16:53
Mit főznél kockára vágott húsból?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook