Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mennyei mézes krémes recept

Mennyei mézes krémes recept

A Mennyei mézes krémes hozzávalói:
Tészta:
50 dkg liszt
6 dkg zsír
16 dkg porcukor
2 egész tojás
4 ek tej
4 ek olvasztott méz
1 mk szódabikarbóna

Krém:
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
4 dl tej
4 ek liszt
2 ek porcukor
2 tojássárgája


A Mennyei mézes krémes elkészítési módja:
A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk, picit több liszttel ha szükséges, majd 4 cipóra osztjuk kinyújtjuk és a sütő legkisebb fokozatán kb. 8 percig sütjük a lapokat, majd hagyjuk kihűlni. A krém egyik feléhez a 15 dkg vajat, a 20 dkg porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A többi hozzávalót folyamatos kevergetés mellett sima krémmé főzzük, majd amikor kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel. Ezzel kenjük meg a lapokat. A legfelső lapra nem kell krém, azt jól megszórjuk porcukorral, majd 1-2 napig hűvös helyen állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljon a tésztája. Jó sütést kívánok! :)

A lapokat én a tepsi hátára terített sütőpapíron szoktam sütni. Így sokkal egyszerűbb...
Mi egyszerűen imádjuk, tepsiszámra tudnánk enni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mennyei mézes krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook