Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak... fórum

Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak... (beszélgetős fórum)


2008. júl. 4. 12:13
Remélem egres szószt kapsz husival és krumplival :D Vagy meggyszószt marhával ;)
2008. júl. 4. 12:03

Változott a mai menü: ebédre vagyok hivatalos!

:)

185. Katinkaboszi (válaszként erre: 182. - Fe6fe7671f)
2008. júl. 4. 11:54

Drágám, minden jöhet nálunk és főleg nekem, amiben gyümi van.

Lehet mégis szósz lesz a levesből? Ki tudja azt ennyi nappal előtte?

184. d@nu (válaszként erre: 181. - Shigatsu)
2008. júl. 4. 11:14
Ez a macitalp nekem is új, pedig találó. :)))
2008. júl. 4. 11:02

Ez jó :DDDDDDD Szerintem nem csámcsogtál csak látta milyen jóízűen eszed ;)

Én inkább csirke/pulyka párti vagyok, mondjuk marhát nem is sűrűn ettem még, kétszer talán, bár tény hogy életem második legjobb pörköltje marha volt :) (az első pedig birka, még most is megindul a nyálelválasztásom ha visszagondolok rá, pedig lassan egy éve volt :D)

182. fe6fe7671f (válaszként erre: 180. - Shigatsu)
2008. júl. 4. 10:59
Imádom a meggyszószt is főtt marhahússal. A munkahelyen valószínűleg annyira csámcsoghattam, hogy a főszakács kiküldött a pincérrel még egy adagot, csak nekem. Úgy szégyelltem magam, de nagyon szeretem és ez látszott (vagy hallatszott?).
181. Shigatsu (válaszként erre: 178. - D@nu)
2008. júl. 4. 10:46

nem láttamn a felsorolásban medvetalpat/macitalpat sem, nálunk úgy hívják :)

De a rösztit nem ismertem, meg néhány évvel ezelőttig a tócsnit sem :D

180. Shigatsu (válaszként erre: 175. - Fe6fe7671f)
2008. júl. 4. 10:44

Jaaaaaaaajj, múltkor anyukám csinált nekem amikor hazamentem, hát gondolatban szentté avattam :DD

A gyümölcsös főzelékek/szószok/mártások közül szerintem ez a legjobb :)

2008. júl. 4. 10:42

Tegnap: sárgaborsófőzelék fasirttal

ma: krumplistészta káposztasavanyúval

178. d@nu (válaszként erre: 172. - Smudlaagi54)
2008. júl. 4. 10:41
Úgy tudom, a név területenként változik - igaz, van néhány, ami majd' mindenhol ismert, ilyen pl. a röszti vagy a tócsni. Felénk matutkának hívják. :)
177. d@nu
2008. júl. 4. 10:37
Nálunk tegnap sült oldalas volt krumplipürével, ma cukkinileves lesz és sárgabarackos gombóc. A hétvége egyelőre passz.
176. diagonalt (válaszként erre: 171. - Lengyelnehajni)
2008. júl. 4. 10:35

tócsni és tócsi még nincs itt

Ezek is annak a nevei.

175. fe6fe7671f (válaszként erre: 173. - Katinkaboszi)
2008. júl. 4. 10:34
Mi az egresből a mártást szerettük nagyon, sült hússal és burgonyapürével. Húúú,de rég ettem!
2008. júl. 4. 09:40
Hű de sok finomságot írtatok be amióta nem jártam erre :) Nekem nem nagyon van mit írkálni mostanában, régen főztem :(
2008. júl. 4. 07:29

Hello mindenkinek,


szombat:palóc leves, utána milánói, de nálunk sült csirkével divatos


vasárnap: pöszmételeves és még valami, amihez ötletet innen vesezk

172. smudlaagi54 (válaszként erre: 169. - D@nu)
2008. júl. 4. 07:17
Én cicege néven tanultam az anyutól.Le kell reszelni nyersen a krumplit,annyi lisztett hozzáadni,hogy nokedli tészta sürüségű legyen,sózni,borsozni,evőkanállal a forró olajba rakni,és szétnyomni.Mi üresen,tehát tejföl meg egyebek néven szeretjük.
171. lengyelnehajni (válaszként erre: 169. - D@nu)
2008. júl. 4. 07:17
cicege és röszti így ismerem.Köszi
2008. júl. 4. 05:32
gyümölcsleves, sárgabarackos gombóc
169. d@nu (válaszként erre: 168. - Lengyelnehajni)
2008. júl. 3. 20:52

matutka, macok, bere, cicege, röszti, lapcsánka és még vagy 20 másik neve is van :)))


Szerintem biztosan ismered: reszelt burgonyából készül, liszttel, tojással (nem mindenki), vörös- (nem mindenki) és fokhagymával, sóval, borssal készítenek egy amolyan palacsintatészta forma kutyulmányt, amit kissé olajozott serpenyőben sütnek kicsi lepénykékké. Szokás magában/tejfölözve/sajtozva... is fogyasztani valamilyen tartalmasabb leves után, illetve köretnek is szokták adni általában vad- vagy marhahús mellé.


Egyébként itt a Hoxán is van fent néhány recept, válogass kedvedre. :)

168. lengyelnehajni (válaszként erre: 162. - Supin)
2008. júl. 3. 20:33
A tócsni nevet így nem ismerem.Van valami más neve is?Hogy kell elkészíteni?Köszi
2008. júl. 3. 16:21
zöldborsó leves,tejfölös paprikásburgonya
166. edek
2008. júl. 3. 12:55
Rántott tök
2008. júl. 3. 12:13
Túrós csusza, sok, sok pörccel, kissé lepirítva.
2008. júl. 3. 11:13
paradicsom leves
2008. júl. 3. 10:18
Ma nagytakaritos napom van úgyhogy csak egy kis sajtos tallér (gofri sütöben sült)
162. supin
2008. júl. 3. 09:57
Karfiol leves ,Fokhagymás tócsni
2008. júl. 3. 09:45
töltött paprika
160. RLindi (válaszként erre: 157. - 8da8a563b7)
2008. júl. 3. 09:45
tökfasirt? hmm:) jól hangzik! volna kedved beirni a recijét?
159. RLindi
2008. júl. 3. 09:44
karfiolpogi lesz és hozzá krumplipüré
158. supin (válaszként erre: 152. - Szimre)
2008. júl. 3. 09:01
Mi lesz a torkoddal??

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook