Levesek (beszélgetős fórum)
jajj..valami korog..éhes lettem..Majd visszanézzek és írok valami fincsit én is!
Nekem a nagykedvenc a frankfurti leves..koktélvirslivel és kelbimbóval..:)húú.és még a palócleves is..
inkább nem gondolok most ezekre..pár hét húsmentes napot tartok..:(
megtaláltam, ha valakit érdekel! :-)
Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 kis fehérrépa (felkockázva)
4 póréhagyma (karikára vágva)
2 zellerszár (apróra vágva)
1 közepes sárgarépa (kockára vágva)
3 futóbab (felkarikázva)
2 paradicsom (meghámozva és felvágva)
1 evőkanál (15 ml) paradicsompüré
1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)
1,2 l forró húslé
5 dkg spagetti (2,5 cm-es darabokra törve)
3,5 dkg reszelt gruyere vagy parmezán sajt
só és bors.
Elkészítés:
Olvassz fel 2,5 dkg vajat és süssd a fehérrépát, a póréhagymát, a zellert és a sárgarépát körülbelül 5 percig. Adj hozzá a babot, a paradicsomot, a paradicsompürét és a fokhagymát. Önts rá a forró húslét, zárd le a fedőt és melegítse, amíg a teljes nyomás kialakul. Főzd 25 percig, majd lassan enged ki a nyomást. Nyisd fel a fedőt, add hozzá a spagettit és a maradék vajat. Forrald fel, és időnként megkeverve főzd fedő nélkül 15 percig. Azonnal tálald reszelt sajttal megszórva.
mmmm...jól hangzik :-)
a minestrone levest kéne még megtanulni. na, utána is nézek a neten :-D
:)))!
Hát én a paradicsomlevest gyakran igen könnyedén elintézem:D!Vagy amit eltettem nyáron saját paradicsomlét vagy veszek a boltban:) 100%-os paradicsomlevest és azt füszerezem meg picit, sajtot reszelek bele es ennyi:)!
De 1x készitettem már igazi paradicsomból is,hát azt úgy csináltam,hogy forrásban lévö vizbe dobtam a paradicsomokat(kb5-6nagyobb darabot),aztan ugy könnyen le tudod huzni a héját, aztán azt összeturmixoltam ,kis vizet még tettem hozzá,tettem bele vegetát, sajtot és ennyi:)
Még egy eszembe jutott :)
Cukkini leves
Megmaradt húsleves levébe a legjobb, de ha nincs, akkor leveskockás lébe. Belekockázod a cukkinit, megfőzöd, tejszín bele és ipari mennyiségű kapor :)
Sziasztok!
A mi best-of-unk, egyszerű és nagyon nagyon finom :-)
Francia hagymaleves sajttal:
-1 kg hagyma
-15 dkg trappista
-15 dkg füstölt sajt
-3 leveskocka
-víz
-só, bors
-kenyér pirítóskockákhoz
-2dl tejszín
hagymát felkockázod nagyobb kockákra, megpirítod üvegesre, majd rá víz hogy ellepje és ízlés szerint a só+bors, mikor forrni kezd hozzáadod a tejszínt, és a kétféle sajt felét ráreszeled, és hagyod, hogy puhuljon a hagyma. Mikor teljesen megpuhult, kész a leves, tálaláskor ráreszeled a maradék sajtot, és beledobálod a pirítóskockákat. Úgy is finom, ha nem kockázod a pirítóst, hanem kis háromszögekre ráolvasztasz sajtot, és a leves mellé eszed!
jó étvágyat! :-)
u.i.: valaki korhely v káposztalevesben járatos? rántás nélkül!!! :-) köszi előre is!!!
Nálunk a fokhagymakrém leves a legnyerőbb.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
12 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
2 leveskocka
1 l víz
2dl tejszín
sajt
zsemlekocka
A vajon a vöröshagymát megdinsztelem, ráteszem az apróra vágott fokhagymát. Kicsit megpirítom, ráteszem a két evőkanál lisztet, összekeverem. Felöntöm a lével (víz+leveskocka). Beleöntöm a tejszínt, só, bors, szerecsendióval ízesítem. Kb. 20 percig főzöm. (sajnos gyorsan kifut, figyelni kell)
Ha megfőtt, bele a turmixba. reszelt sajttal és pirított zsemlekockával tálalom :)
Még a gyerekeim is megeszik :DD
Nekem ez a kedvencem:
Hentesleves
30 dkg sertés apróhús
30 dkg csirkemáj vagy sertésmáj
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
0,5 dl olaj
3 dkg liszt
1 babérlevél
só
őrölt feketebors
3 teáskanál mustár
1,5 dl tejföl
tárkony ízlés szerint (elhagyható)
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát,fokhagymát,hozzáadjuk a kockára vágott répákat,a húst.Pirítjuk,majd lisztet szórunk rá,vízzel felengedjük.Hozzáadjuk a babérlevelet,borsot,a felkockázott zöldpaprikát,paradicsomot,tárkonyt,mustárt és sózzuk.
Ha a hús már puha,beletesszük a felkockázott csirkemájat és pár perc alatt készre főzzük.
Tejföllel tálaljuk.
Nagyon finom.
Ajánlom hozzá a pirított zsemlekockát,vagy levesgyöngyöt.