Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Levesek fórum

Levesek (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
77. Basset
2010. jún. 22. 20:15

Miért? Talán baj...? :D Eddig elég jól megy, csak éhes vagyok... :)

Mit tudtok erről a 90 napos "behabarós" módszerről? Mert se főzelék, se krémleves nem jó habarcs nélkül... és azokban tejföl, liszt... :S

2010. jún. 22. 13:24

DE,látom nekiálltál..Nah, hát lássuk:

keményitönapon ugye mehetnek a zöldséglevesek, ch napon paradicsomleves. Protein napon husileves.

2010. jún. 22. 13:22
csak nem nekiálltál??
74. Basset
2010. jún. 22. 13:14
Hello! Tud valaki fincsi leveseket 90 naposra?
2010. jún. 22. 11:56

Sziasztok!


Ma főztem ezt a levest....nagyon fincsi lett,gondoltam beírom ide,érdemes kipróbálni.


Karalábékrémleves répagaluskákkal.


Hozzávalók:


40 dkg karalábé

30 dkg sárgarépa

5 dkg búzadara

2 púpozott evőkanál liszt

1 tojás

2 evőkanál vaj

8 dl húsleves vagy zöldségleves, kockából

1 evőkanál tejföl

só, őrölt fehér bors


Elkészítés:


A sárgarépát és a karalábét - lehetőleg vékonyan - meghámozzuk, megmossuk, a répát kisebb darabokra, a karalábét gyufaszálnyi rudakra vágjuk. A répát kevés sós vízben, lefedve 15 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és villával összetörjük. Összekeverjük a búzadarával, a liszttel, a tojással, és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve 30 percig állni hagyjuk. A vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a karalábét. Ráöntünk két dl húslevest, felforraljuk. Tejföllel, sóval, borssal ízesítjük. A maradék húslevest felforraljuk. A répamasszából két kávéskanál segítségével galuskákat szaggatunk a levesbe, és puhára főzzük. Akkor jó, ha a galuskák feljönnek a leves tetejére. A galuskákat a levessel együtt a karalábés léhez öntjük, és forrón tálaljuk.

72. Basset (válaszként erre: 71. - Basset)
2010. jún. 17. 22:27
Ja, és természetesen tejfölös... Mármint a zöldbab... :)
71. Basset (válaszként erre: 70. - Moonlight1984)
2010. jún. 17. 22:26
Olyasmi, mint a tojásleves tésztával... Anyós szokott beletenni répát is, olyan apróra vágva, mintha lereszelte volna... Ezt szokta a zöldbab levesbe is tenni, ami paprikás és édes! Nyamiii!
70. moonlight1984 (válaszként erre: 59. - Basset)
2010. jún. 17. 22:23

Ezt el nem tudom képzelni milyen lehet...

Én szalonnazsíron pirítom a tésztát,rá apróra vágott vöröshagyma,pirospaprika,felöntöm,só,bors,petrezselyemzöld aprón.Kockázott krumplival készre főzöm.


Érdekes lehet tojással.

69. Basset (válaszként erre: 68. - Moonlight1984)
2010. jún. 17. 22:22
Jól hangzik! Kösz!
68. moonlight1984 (válaszként erre: 60. - Basset)
2010. jún. 17. 22:21

Nálunk ez így néz ki:

1 verzió:1,5 liter vízben felfőzök 1-2 húsleves kockát-vagy maradék húslevesből készítem.Ha forr 4 ek tejfölből-vagy tejszínből,bár az ritkábban akad,1-2 ek liszttel habarás kerül bele.Ha kell ízesítem sóval,pici borssal.Beleszórok 5-10 dkg sajtot-amilyen épp van,összeforralom és kész is.Tálalásnál meg lehet szórni kis reszelt sajttal is.

Kis snidlinggel,vagy finomra vágott zellerlevéllel,vagy petrezselyemlevéllel tavaszias ízt kap.

2.verzió:

1,5 liter víz 1 húslveskockával,bele fél csomag sajtszószpor kikeverve 2 ek tejföllel,tálalásnál 5 dkg sajttal megszórva.

Mi az első változatot szeretjük jobban,de ha sietni kell,a 2 is elfogy persze.Sült borsóval vagy zsömikockával finom.

2010. jún. 17. 18:32

Leírom a receptjét


Salátafőzelék.


Hozzávalók:

3 fej saláta

2 dl tejföl

1 dl tejszín

2 cs. kapor

1 ek, étkezési keményítő

1ek. cukor

1 ek. 10 %-os ecet

2 gerezd fokhagyma


Elkészítés:

A saláta leveleket 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Annyi sós vízben, hogy ellepje, a kapor szárával feltesszük főni. ( a kapor levelét összevagdalva csak a végén szórjuk rá)Közben a tejfölt elkeverjük az étkezési keményítővel, és a megfőtt salátára öntjük. Felforraljuk. Tűzről levéve beletesszük a zúzott fokhagymát, az ecetet, a cukrot és a tejszínt. Már nem főzzük, csak fedő alatt állni hagyjuk még jó tíz percig. Tálaláskor megszórjuk kaporral.

2010. jún. 17. 15:23
A salátafőzeléket hogy csináljátok? Egyszer régen ettem étteremben és nagyon finom volt.
65. ilonka40 (válaszként erre: 64. - Basset)
2010. jún. 17. 15:08
Én viszont még nem ettem salátalevest,csak saláta főzeléket,anyukám nagyon finomra csinálja,nekem sohasem sikerül úgy megfőzni,mint az anyujé,és igen sós,de azért pici cukor is van benne.
64. Basset
2010. jún. 16. 22:20
Nem rég ettem salátalevest. Édesen. Szeretitek? Olyan íze volt, mint a sóskának. Ez van főzelékben is, az meg állítólag sós...
63. Basset (válaszként erre: 62. - A14deb9047)
2010. jún. 16. 22:19
Igen,. igen... De finom! És lifgtos, meg gyorsan kész van.
62. a14deb9047 (válaszként erre: 57. - Basset)
2010. jún. 16. 22:18
Csak zöldségféle nincs benne.
61. Basset (válaszként erre: 58. - Basset)
2010. jún. 16. 22:16
tejfölös habarás, bocsi! (liszt + tejföl)
60. Basset (válaszként erre: 54. - Moonlight1984)
2010. jún. 16. 22:16
Gyors sajtleves???
59. Basset (válaszként erre: 55. - Moonlight1984)
2010. jún. 16. 22:15
Anyósom a lebbencslevesbe mindig üt 1-2 tojást is. Csúcsfinom együtt, olyan, mint a krémleves!
58. Basset (válaszként erre: 55. - Moonlight1984)
2010. jún. 16. 22:15

A frankfurti is szupi, meg ez is:


Rántás, rá karfiol, répa, felönt vízzel, puhára főz. Tejfölös rántás rája. És hozzá galuska meg virslikarika... Kicsit drága, de szuper!

57. Basset (válaszként erre: 56. - A14deb9047)
2010. jún. 16. 22:11
Ja, ez olyan, mint a zöldborsóleves, csak nincs leve... Imádom! :)
2010. jún. 16. 21:45

Nem kimondottan leves, de majdnem az.

Borsópörköltnek hívják. A vöröshagymát ugyanúgy megpirítjuk, mint a pörkölthöz, piros paprikát teszünk rá, bele a borsót és felöntjük, hogy éppen ellepje. Pici sózni. A nokedlit kifőzzük és utána összeöntjük. Kellemes egytálétel.

2010. jún. 16. 21:43
A lebbencsleves,tarhonyaleves is kedvenc, a kolbászos burgonyalevessel és a frankfurti levessel együtt.
2010. jún. 16. 21:38
Nálunk nyerő még a gyors sajtleves,a krumplilé-leves is.
53. Basset (válaszként erre: 51. - Árnyjáték)
2010. jún. 16. 21:32
Igen, én is ott... Tárkonyos tejszínes malaclevest... Jaaaj, de fincsi! A barátnőmet hetente fűzöm, hogy menjünk, együnk "cocalét"... :)
52. Basset
2010. jún. 16. 21:31
Én a ragulevest sertéscombbal szoktam csinálni. Paprikás, mint a pöri, és van benne répa, krumpli, karfiol, karalábé - általában ezek. Én is szoktam tárkonyt tenni bele, de tejszínt nem, és ami igazán finommá teszi nekem, hogy pirított tésztát teszek hozzá. Valami kisszeműt, én pl. a betűtésztát szoktam... :) Nagyon tömény leveske! És fincsíííí! :)
51. árnyjáték (válaszként erre: 50. - Basset)
2010. jún. 16. 21:30

Jótól kérdezed:)

Sajnos nem tudom:(

Én még csak étteremben ettem ,nagyon-nagyon ízlett.

Ha valaki tudja,arra én is vevő vagyok:)

50. Basset (válaszként erre: 35. - Árnyjáték)
2010. jún. 16. 21:20
Tényleg, hogy kell cipót csinálni? Úgy értem, milyen típusú kell, meddig kell sütni, belét mennyire kiszedni... Milyen ilyen praktikus dolgok... (Ha volt már, bocs, akkor a bejegyzés számát, légyszi!)
49. ce53b9ff5e (válaszként erre: 47. - A14deb9047)
2010. jún. 16. 20:32
hütty,elég komolyan hangzik!Jó tartalmas leves.
2010. jún. 16. 18:53
HÜMM,ez nagyon izgi lehet,elkészítem én is.
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook