Krumplistészta vagy krumplifőzelék segítenétek? (tudásbázis kérdés)
Sőt, a krumplifőzeléket önmagával is tudod sűríteni kicsit, össze kell törni a krumpli egy részét.
Igen, lehet. Németországban is van ugyan tejföl, de nem raknak főzelékbe tejfölt, hanem rántás, és a zöldség levével keverik sűrűre.
Nincs pirospaprika se? :o Akkor esetleg egy kis téglapor, az mindig akad. :D
Tejföl helyett használhatsz tejszínt, azzal sokkal finomabb amúgy is, mint tejföllel. Ha diétásabbra szeretnéd, akkor natúr joghurttal.
Ha elég fasírt van hozzá. :D
nekem is beletelt egy kis idöbe, míg megtaláltam mindent a németeknél, ami nekem kellett...
Csak azt tudom javasolni, hogy creme fraische-t használj tejföl helyett, a paprikát meg nézelödj több boltban...
már szoltam az otthoniaknak küldjenek postán piros paprikát .:))) amugy csak nekik akartam volna vmi kaját kitalálni ne mindig ugyanazt egyék...de nehéz igy
Hmm, Poldi, próbáld ki, pirítsd le a krumplistésztát és tegyél rá kis tejfölt. Imádom úgy :)
Cukorborsó főzelék?? Azzal jó lehet lakni? :D
Én nem teszek tejfölt a főzelékbe, csak rántás van benne, nincs habarás. De neki pirospaprikája sincs.
Lehet a krumplis tésztába tejfölt tenni, ha valaki kettőt lapoz a szakácskönyvben. :-)
Cukorborsó főzeléket tudsz csinálni tejszin,tejföl nélkül.Reszelt répa és cukorborsó majd készitesz rá lisztel habarást.....finom.
Ne mondd már! Mért kellene a krumplistésztába tejföl, hmmm? :)) A főzelék az más tészta, abba már kell, mert az adja meg az étel sava-borsát,és attól lesz finom krémes. :)
A napköziben nem mindig tettek bele tejfölt, hanem csak vöröshagymás fehér rántást. Ezzel sűrítették be a főtt krumplit, amit a babérlevéllel már puhára főztek.
Hú, mennyi bajom volt ezek miatt Olaszországban :))
Tejszínnel esetleg? Pici más lesz, kevésbé karakteres. Vagy natúr joghurt. Vagy mindkettő keverve.
ok,az a gáz h itt minden más:)))még a liszt is...söt buzadarát sem láttam boltba
csak mert ugy hallottam lehet csinalni paprika nélkül is tészát nem???
Természetesen lehet a főzeléket tejföl nélkül rántással.
Zsír, liszt és egy kis tej.
most otthon nincs neked, vagy nem találtál a boltban?
belenyomhat egy tubus pirosaranyat is, akkor sem lesz olyan színe és íze, mintha pirospaprikával csinálná
Muszáj ezeket főznöd?
Én ott lennék/laknék, tuti helyi alapanyagokból varázsolnék :)
A főzelékhez nem kell,de a krumplistésztához viszont igen.Pirospaprika nélkül nem tudom elképzelni..
Én azt gondolom pirospaprika nélkül nem krumplis tészta a krumplis tészta.
Helyedbe és biztos a főzeléket választanám.
Esetleg kefírrel, de az más ízű lesz. :(
ha tejfölöd sincs, akkor egyiket se tudsz csinálni
A krumplifőzelékhez nem kell pirospaprika.
A tésztához kell a piros paprika. Viszont azt helyettesítheted pirosarannyal, vagy erőspistával - ezeket biztos lehet kapni valahol.
és a fözeléket tejföl nélkül lehet???
??? hogyhogy nincs pirospaprika?
További ajánlott fórumok: