Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Krumplis puffancs recept

Krumplis puffancs recept

A Krumplis puffancs hozzávalói:
A tésztához:
5 dl tej
2 dl rozs- vagy zabkorpa
1 tojás
2 kávéskanál só
1,5 evőkanál cukor
5 dkg olvasztott sütőmargarin
2 csomag szárított élesztő
kb. 1 l búzaliszt
A krumplis péphez:
kb. 6 nagy krumpli
víz

5 dkg vaj
tej


A Krumplis puffancs elkészítési módja:
A tésztához egy tálban összekeverjük a rozs- vagy zabkorpát, a tojást, a sót, a cukrot és az olvasztott vajat. A 3 dl búzalisztben elkevert élesztőt, majd a maradék lisztet is fokozatosan a keverékhez adjuk. A jól összegyúrt tésztát kis ideig kelni hagyjuk, majd kis (fél-1 cm-es) golyókat formázunk belőle. A gombócokat tovább kelesztjük. A krumplis péphez a krumplikat meghámozzuk és cikkekre vágjuk. Egy lábast megtöltjük annyi vízzel, hogy a krumplit éppen ellepje. Miután megfőtt a krumpli, leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a feldarabolt vajat, sózzuk. Pépesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet úgy, hogy a keverék se túl sűrű, se túl híg ne legyen. A megkelt gombócok tetejét beborítjuk a krumplis keverékkel. Kb. 15 percen át 225 fokon sütjük. A kész puffancsokat olvasztott vajjal megkenjük.Recept:Taivas


Kategória: Köretek receptjei


A krumplis puffancs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook