Korhelyleves recept

A Korhelyleves hozzávalói:
1 füstölt csülök, vagy 30 dkg fõzõkolbász,
½ kg savanyú káposzta,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
só,
pirospaprika,
szemes bors,
1 dl tejföl.


A Korhelyleves elkészítési módja:
A csülköt 1 liter vízben puhára fõzzük. Ha megfőtt, kivesszük a vízből és kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a lisztet, a pirospaprikát és a csülök főzővizével felengedjük. (Ha kolbásszal készítjük, egy liter vízzel engedjük fel.) Beletesszük a savanyú káposztát, és ha szükséges még öntünk hozzá vizet. Beletesszük a fokhagymát, a felkockázott csülökhúst, sózzuk, borsozzuk. (Ha kolbásszal készítjük, a felkarikázott kolbászt adjuk hozzá.) Addig fõzzük, amíg a káposzta megpuhul. Tálaláskor tejfölt teszünk a tetejére.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A korhelyleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook