Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Kolozsvári túrókrém szendvicsre recept

Kolozsvári túrókrém szendvicsre recept

A Kolozsvári túrókrém szendvicsre hozzávalói:
10 dkg juhtúró
8 dkg húsos kolozsvári füstölt szalonna
1 csapott evõkanál tejföl
1 diónyi vöröshagyma
csipetnyi só (a szalonna sós)
1 késhegynyi törött fehér bors
szendvicskenyerek
a díszítéshez tetszés szerinti friss zöldségféle vagy savanyúság.


A Kolozsvári túrókrém szendvicsre elkészítési módja:
A szalonnát nagyon apróra összevágjuk, majd zsírját kisütjük. Hagyjuk, hogy kihûljön, sõt meg is dermedjen. Ezután a pörccel együtt habosra keverjük, és hozzáadjuk az elõzõleg villával összekevert túrót, a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, a tejfölt, a sót és a borsot. Tovább keverjük, végül befedve a hûtõszekrénybe tesszük néhány órára. A szendvicskenyerekre kenjük, paradicsomot, zöldpaprikát, zöldhagymát vagy savanyúságot kínálunk hozzá. Legalább 5 napig eláll a normál hûtõszekrényben, de adagokra osztva fagyasztani is lehet, ezért nagyobb mennyiségben is érdemes készíteni.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A kolozsvári túrókrém szendvicsre elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook