Ki használ kenyérsütő-gépet? (beszélgetős fórum)
Úgy hallottam, a két lapátos jobban öszekeveri a hozzávalóat, de ez nem a saját tapasztalatom, mert egy lapátosban nem sütöttem soha.
mi kivesszük a lapátot az utolsó forgás után... azóta kijön a kenyér és nem is szakad be, mint eleinte...
Sziasztok! Mi már nagyon régen itthon sütjük a kenyeret.. harmadik gépet nyúzzuk... más kenyeret nem szívesen ennék meg.Nálunk nagyon bevált és nem gond a sütés, annyi mintha kávét tennénk oda, a gyakorlat teszi valószínű...
Szerintem csak méret- és alakbeli különbség van, strapabírás szempontjából biztos nincs. Mi most kaptunk kétlapátost az egykaros mellé (még nem sütöttünk benne, majd ma)... Attól függ, hogy mit szeretnél, mi éri meg jobban, egykilós kenyér vagy elég a félkilós is?
Az előbb elírtam,bocsi :))
a 2 lapátosra gondoltam,hogy az strapabíróbb,mint az 1 lapátos?
köszi
d
Sziasztok
érdeklődnék,hogy van-e különbség az 1 ill. 2 lapátos kenyérsütő között?
Formai,kinézeti különbségek vannak csak,v. a 1 lapátos strapabíróbb? Árkülönbség nem nagyon van pár ezer forint a diffi ( Hausert néztem )
Köszönöm
d.
Ha friss vétel a kenyérsütő, akkor az is segíthet, ha megkened étolajjal a lapátokat (bár akkor abból a kübliből kell kivenni az olajat, amivel adagolnád a kenyérhez, mert hozzáadódik). Szerintem a mostanival én is ezt fogom tenni, mert ugyan már négy éves, de hibernálták (magyarán megvettük ajándékba, illető kibontani se bontotta ki, mi meg most galádul visszakértük XD, hogy akkor már használnánk mi, ha ő nem).
Igen, bioboltban veszem Szabadkán, vagy a TAC-ban Szegeden.
Aha, akkor kábé tényleg megsüti a másfelest, köszi! Hát nálunk lesz hozzá gyomorűrtartalom :) Hol szoktál gluténmentes lisztet venni és mennyiért? Biobolt?
Köszi mindenkinek a választ!!! Nem túl régóta van kenyérsütőm, én eddig úgy szoktam, hogy megsül és azonnal megpróbáltam kiszedni. Hát nem túl sok sikerrel. De most sorra kipróbálom amiket leírtatok. Köszi mégegyszer!
Nekem kétlapátosom van, azt írja rajta, hogy képes 1,5 kg-os kenyeret sütni. Szerintem képes rá, bár én még nem próbáltam, de hozzá kell tenni, hogy én gluténmenteset sütök benne, és abból nincs is szükségem 1,5 kg-osra. Nekem eddig a legnagyobb 900 g-os volt, és az üst 3/4-éig nőtt meg.
Öh... csak a kérdés maradt le...
Szóval ez szerintetek igaz? Tényleg meg tud sütni a kétlapátos fajta 1,5 kilós kenyeret?
Én most az egylapátosban sütöttem (azt hiszem, megtartjuk :) és nyitunk egy pékséget, komolyan mondom, a kétlapátos "banki automatával" együtt :D), annak az alját nem lehet forgatni, vagy legalábbis próbáltam, de nem sikerült, valami más a mechanikája. A kétlapátosban még nem sütöttünk, mert ma hoztunk bele kenyérlisztet, de néztem, hogy 1,5 kilós kenyeret simán megsüt a magyar lisztből (igaz, csak 1,25 van ráírva, de a kicsire is csak 600, aztán rendre kijön belőle a 750).
Semmi gond, azóta rájöttem, hogy türelem kenyeret terem, felfordítottam az üstöt, rátettem a kenyeres vászonra, és egy idő után a gravitáció meghozta a gyümölcsét...
Ez igy igaz,nekem mindig szinte kipottyan
Van amikor nekem se akar a kenyérke kijönni az üstből. Ilyenkor az üst alján megmozgatom a lapátok forgó részét, azt amin keresztül forgatja a gép a lapátokat. Így mindig kijön a kenyér.
Én csak pár percet írtam, a másfél órával kapcsolatban nincs tapasztalatom.
én bevallom felfordítom és odaveregetem kicsit a munkalaphoz:)))úgy kijön simán csak egy kicsit hangos...
Ha bennemaradnak a lapátok, akkor pont nem :S A múltkor jártam meg, elmentünk sétálni a családdal, közben lejárt egy kenyér, és másfél órát csücsült a gépben sülés után (finom lett, megjegyzem, és nem száradt ki, mint a többi). Hát én alig bírtam kiszedni a formából, csak ötperces masszív birkózás után.
Ez jó ötlet és a lapát kiszedős is. Csak figyelni kell asípolást.
Ha megsült a kenyér, vedd ki a gépból, és hagyd a formában állni pár percig. Ezután könnyen ki lehet rázni a formából, (főleg, ha az utolsó kelesztés előtt kivetted a lapátokat).
Az utolsó két kenyeret, nagyon nehezen tudtam kiszedni a formából. Hogy lehet könnyen? Meg csak az két lyuk ne maradna az alján!
Ezt a lapátkiszedős módszert köszi, igaz nekem egylapátos gépem van, de emiatt is sok a nem szépen szeletelhető kenyérke.
Juhé, megkaptuk a kétlapátos Elta BA-120N kenyérsütő :) az a híres-nevezetes, aminek az oldalán magyarul a Profi Backautomat (profi kenyérsütőgép) ilyeténformula lett félrefordítva: professzionális BANKI AUTOMATA :))))))))))))))))))))
Meg látod, most finom, magas lesz.
Én használok, karácsonyra kaptam a fiaimtól. Sokmindent kipróbáltunk, de minden nagyon jól sikerült, a kutyánk még nem lakott jól egyikből sem.
A legegyszerübb kenyeret csináljuk általában, mert ebből minden nap kell egy. A vásárolt kenyér (1 kg-os) 4-5 napig is eltart.
Egyszerű kenyér:
360 ml víz (15-30 fok közötti)
1 nagyobbik kanálmérce só
10 dkg teljeskiőrlésű lisz
20 dkg rétesliszt
30 dkg sima liszt
2 kisebbik kanálmérce porélesztő
Moulinex gépem van, 2-es vagy 4-es programon sütöm, a héj árnyalat 2-es, de inkább a gyors programot használjuk, így kb. 2.45 óra alatt kész.
kac,kac, mondhatnám hihi, na legyen, még egyszer, de utoljára, kipróbálom.
akkor valami boszorkányság van a dologban, mert az enyém mindig sikerül.
Drágám, én megcsináltam, de gőzöm sincs hogy miért nem jött fel, az íze finom. lukacsos, édes és minden egyéb, csak éppen akkora sem lett, mint maga a tartály. MOst vettem dobozosat, ha az sem jön fel, én többé nem kínlódok, megcsinálom hagyományos módon, kézzel. (Mostanában 4xfutottam neki)
Kenyeret viszont csodásan süt. Mostanában teszek bele egy púpos ek őrölt köményt, azzal isteni.
De jó! Leírod a recit? Mennyit tudtál csinálni, és milyen gyorsan fogyott el? :)
További ajánlott fórumok: