Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kezdő vagyok. Szeretnék télire eltenni befőttet lekvárt kovászos uborkát. Ha valakinek van ötlete, receptje számomra szívesen venném :) fórum

Kezdő vagyok. Szeretnék télire eltenni befőttet lekvárt kovászos uborkát. Ha valakinek van ötlete, receptje számomra szívesen venném :) (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
111. Hatan
2011. jún. 24. 22:11
Így van. Szia megyek mert egyik kiskorú felsírt. Jó éjszakát.
110. krautmanno (válaszként erre: 109. - Hatan)
2011. jún. 24. 22:06

Az én gyerekeim meg egymást dobálták a meggyel.Jól néztek ki utánna.

Sokszor csak akkor értünk meg dolgokat,amikor már mi is szülők vagyunk.

109. Hatan (válaszként erre: 108. - Krautmanno)
2011. jún. 24. 22:05

Mikor gyerekek voltunk azzal szórakoztunk, hogy szétnyomtuk a tenyerünkben a cseresznyét vagy meggyet, és a másik hátára csaptunk. Anyám nem örült neki.

Most már megértem. Gyerekeim is kipróbálták.

108. krautmanno (válaszként erre: 107. - Hatan)
2011. jún. 24. 22:02

:DDD

Pedig milyen jól mutatnának a pöttyök a fehér polón.:)

107. Hatan (válaszként erre: 106. - Krautmanno)
2011. jún. 24. 22:00
Hát az biztos, hogy a befőzést nem fehér polóban végzem.:)
106. krautmanno (válaszként erre: 104. - Hatan)
2011. jún. 24. 21:59
Én is.Ha másnak nem,jó lesz ételfestéknek.:))))
105. krautmanno (válaszként erre: 100. - Hatan)
2011. jún. 24. 21:59

Lekvárt akkor csináltam a szomszéd csajjal,amikor ideköltöztem.Kb.13 éve.Csak a magok is benne maradtak.:)))

A húgom vitte el Pestre az óvodásainak.Nekik ízlett.:)

104. Hatan (válaszként erre: 102. - Krautmanno)
2011. jún. 24. 21:58
Megpróbálom.
103. krautmanno (válaszként erre: 101. - Havran)
2011. jún. 24. 21:56
Ne mondj ilyet,mert elpirulok.:))))
102. krautmanno (válaszként erre: 100. - Hatan)
2011. jún. 24. 21:55

Van egy könyvem aminek az a címe:Nyári ízek télire.Abban azt írja.hogy 1kiló bogyót 1/2 kiló cukorral 1 órán keresztül kell főzni.Majd leszűrni.Jó szörpnek is és krémek színezésére.

Már gondolkodtam rajta,hogy megcsinálom.Van az udvarunkba bodzabokor.

101. Havran
2011. jún. 24. 21:55
De ügyesek vagytok,ti mi mindent nem tudtok csinálni,mindenkinek piros pont:)))))
100. Hatan (válaszként erre: 99. - Krautmanno)
2011. jún. 24. 21:48

Majdnem ugyanaz.

Azt nem tudom a bodza bogyóból hogyan lehet szörpöt vagy lekvárt.

A szörpöt gondolom ugyanúgy mint a ribizliből vagy jostából.

99. krautmanno (válaszként erre: 98. - Hatan)
2011. jún. 24. 21:46

Ez volt a recept:

5 liter víz

50 dkg cukor

1 doboz citrompótló

2 karikára vágott citrom

8 bodzavirág


Ezt másnap már le kellett szűrni.

98. Hatan
2011. jún. 24. 21:43

Bocs. 50 db bodza virágfej, 5 l víz, 3 db egész citrom, 2,5 kg cukor, 25 db citrompótló.

Virágfejekre rátenni, Pár nap és szűrni. Hígítva könnyű üdítő. Jó vízhajtó hatású.

97. krautmanno (válaszként erre: 96. - Hatan)
2011. jún. 24. 21:40

???


A 3.osztályos gyerekem egyik tankönyvébe volt a recept.Az iskolába is megcsinálták.Nyaggatott,hogy itthon is csináljuk meg.

96. Hatan (válaszként erre: 95. - Krautmanno)
2011. jún. 24. 21:37
a 100 virágfej szerint?
2011. jún. 24. 21:31
Meg csináltam 15 liter bodzaüdítőt is.Az ahogy kész lett,már itták is.Már semmi nincs belőle.
94. krautmanno (válaszként erre: 93. - Hatan)
2011. jún. 24. 21:30
Nekem hozott a férjem külföldről olcsó cukrot.
93. Hatan (válaszként erre: 92. - Krautmanno)
2011. jún. 24. 21:27
Aaz is finom. Most idén a cukorárak kicsit visszavették a kedvem a szörpöktől.
92. krautmanno (válaszként erre: 91. - Hatan)
2011. jún. 24. 21:25

Lassan már nekem sem lesz majd helyen.:)))

Az idei újdonság amit csináltam a bodzaszörp volt.

91. Hatan (válaszként erre: 90. - Krautmanno)
2011. jún. 24. 21:23
Tavaly kb 200 üveg telt meg különböző dolgokkal. kinőttem a spejzt.
90. krautmanno (válaszként erre: 89. - Hatan)
2011. jún. 24. 21:22

Nekem meg az üvegek kellenek a savanyúságoknak,befőtteknek lekvároknak.Ezért lecsó továbbra is a fagyasztóba kerül.

Most van helyen jobban.Tavaly Mirtill még kicsi volt,így 2 rekeszbe is neki raktam el a gyenge zöldségeket,gyümölcsöket.Most az a hely felszabadult.

89. Hatan (válaszként erre: 87. - Krautmanno)
2011. jún. 24. 21:17
Szívesen. Én fagyasztóba még nem raktam, de lehet ha elfogy az üvegem oda is rejtek.
88. Hatan (válaszként erre: 86. - Havran)
2011. jún. 24. 21:16

Igen. Főzd készre. A tetejére kell az olaj. Morzsára kell csak figyelni.

Egyébként ha sok levet ereszt, és az aljára leül a paprika magja vagy paradicsom mag azt a töltött paprika alapjához szoktam elrakni, és felhasználni. Az üvegben leül a sűrűje a tetején az az átlátszó vízszerű lé meg megvédi így nem romlik meg. Azt leöntöd a sűrű meg jó zamatos télire a töltött paprikához.

87. krautmanno (válaszként erre: 85. - Hatan)
2011. jún. 24. 21:14
Köszönöm szépen a választ.
86. Havran (válaszként erre: 85. - Hatan)
2011. jún. 24. 21:12
Na ezt jó tudni.Ha csinálom majd mindent ugy csináljak ahogy normál esetben szoktam?
85. Hatan (válaszként erre: 83. - Havran)
2011. jún. 24. 21:11
Szerintem egy rossz ízű paprika vagy túlérett paradicsom miatt. De lehet hogy morzsa került bele, attól megindult. Ami még lehet és ez a legvalószínűbb hogy "megégett" a hagyma, és főzéskor oda húzta az alját. Ha frissen esszük nem lehet észre venni, de az állásban bizony megkeseredik.
84. krautmanno (válaszként erre: 83. - Havran)
2011. jún. 24. 21:10
Ez engem is érdekelne.Mit csináltam rosszul?
83. Havran (válaszként erre: 82. - Hatan)
2011. jún. 24. 21:08
Van tipped,hogy az ellöted szolonak mért lett keserü a lecsója?
82. Hatan (válaszként erre: 80. - Havran)
2011. jún. 24. 21:03
Húha. Most megfogtál. Én 750 ml-es üvegekbe rakom, (de folyamatosan ahogyan szedjük), tippelni tudom kb 10-12 üveg. Majd évek alatt kitapasztalod. Az üres üvegeket meg úgyis el lehet rakni, ha nincs vagy nem akarsz venni, sokan szívesen megszabadulnának tőle.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook