Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! (beszélgetős fórum)
Igen, én ettől függetlenül biztos, hogy tejfölös habarást teszek rá, és a gombát meglehet, hogy kihagyom.
Sohasem vagyok képes levesből 1-2 tányérral főzni. A gombát pedig nem igazán enném még harmad, negyednap is. Annyira azért nem sietek Szt.Péterhez. :))
Ebben tejszín van, de nekem az ilyen behabart levesek a kedvenceim.
Szia!
Ha jól nézem, az elkészítési módja hasonlít a palócleveshez, csak másfajta húsból és másfajta zöldségekkel, ezáltal természetesen más ízvilágot ad. Azért gondoltam, talán egy próbát megér.
Szia Napsugarak Napsugárja.
Az én hétvégi programom étterem látogatás. De a bősgleves fincsinek néz ki.
Bőségleves.
Kezdésnek tehetünk bele, ami éppen van. Szerintem nem lehet rossz.
[link]
Szervusztok kislányok, kisfiúk. Hogy vagytok, mit süttök/főztök, mi a hétvégi program? Nagyon csendes a társaság.
Először arra gondoltam én is, hogy a magasból, később jöttem rá, hogy valószínű tejfölt "tettél rá"! Megmosolyogtam. :))
mármint tejfölt,nem a magasból.
De gondolom, anélkül is finom volt. :)
vasárnap sajtost húst csináltam,már forró volt a jénai,bakker a tetejéről a tejfölt lefelejtettem.
nekem is vannak időszakaim.egyszer rizst ettem agyba-főbe,máskor volt,hogy főtt tojást,vagy sültkrumplit .rákattantam a disznósajtra,most nem tudnám megenni.
Most jutott eszembe rákeresni az "egylábasos" ételek készítésére, valami hasonló módon készült valamelyik este a krumplis tésztám. Persze, ha akkor eszembe jutott volna, teljesen másként csinálom.
Íme néhány tésztás egylábasos könnyű, gyors vacsora:
[link]
Érdemes észben tartani. :))
A múlt héten még 57/db volt nálunk a tojás, az olcsóbbik helyen. Az este látom a tv-ben, hogy Pesten már 68/db. Persze jön a húsvét.
Igen, mert szerintem a fehérje jobban laktat, jobban telíti a gyomrot, mint pl. a rizs, vagy hasonlók.
Volt időszak, amikor vacsorára én sem ettem mást, mint tojást, tejfölt, hasonlót, sütve-főve.
Ma már az is meggondolandó.
Szeretem én is,,bár alapból sok tojást eszünk,,de ha csak pici van benne akkor is talán kiadósabb.
Szerintem is. Mostanában nagyon rákaptam a főtt tojásra, eszek 2x-3x egy héten. 4-et szoktam.
Több kalória van benne mint a diétás paprdicsom levesbe.
Ez a főtt tojás, jó ötlet.
No a morzsa helyett én is sajtot szoktam. Finom az így is, úgy is.
Megesik az. Én életem első piskótájánál a cukrot mértem el.
Ha eszembe jut, akkor megszórom fokhagymaporral is.
Finom ,,ezt hívjuk morzsás karfiolnak itt,,annyi hogy főtt tojás is rámolok bele,de simán is fincsi.
Van amikor teszek rá reszelt sajtot is.
Megfőztem sós vízben, utána kicsit összevágtam kiolajozott tepsibe, tettem rá tejfölt meg kenyérmorzsát, és kicsit megpiritottam. Tettem rá sót is, de fűszerezett olaszt.
mint volt a sóderklubban,mikor rájött a nő,a m.kanál,nem merőkanalat jelent.mi is így jártunk,a lányom az apja unokájának sütött sütit, a húgom adott finom kakaót,hát nem elmértük.
Voltam a coop.éban, kaptam tk. lisztet. Már 100 Ft-tal drágább (370.-/kg) mint kb. egy hónappal ezelőtt volt. Micsoda öröm.
Sajnálom. Én inkább a hagymát hanyagolom, kb. hasonló okból. Főzve, párolva ételben megeszem, nincs gond, de túróban, vagy salátának, zsíros kenyér tetején, stb. nem igazán díjazom.
... de mielőtt visszaküldene, a tál túrót örömmel elfogadná. Gondolom, te pedig szívesen adnád, legalább visszafelé nem kellene cipelned. :))
További ajánlott fórumok: