Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Keserűcsokoládés korong recept

Keserűcsokoládés korong recept

A Keserűcsokoládés korong hozzávalói:
Hozzávalók kb. 25db
22,5 dkg jó minőségű keserű csokoládé,
17, 5 dkg cukor,
2 db tojás,
3 dkg vaj, olvasztva,
3,5 dkg liszt ,
1 kávéskanál sütőpor,
csipet só,
5 dkg durvára vágott mogyoró,
10 dkg csoki chips(ha nem kapunk, elhagyható),
2 kávéskanál nescafé.


A Keserűcsokoládés korong elkészítési módja:
A csokoládét darabokra töröm, és vízgőz fölött megolvasztom. Közben a két tojást elektromos habverővel fehérre keverem a cukorral. Hozzákeverem az olvasztott csokoládét és az olvasztott vajat, valamint az egy evőkanál forró vízben feloldott nescafé-t, simára keverem. Egy külön edénybe szitálom a lisztet, a sütőport és a sót, végül a durvára vágott mogyoróval és a csoki chips-szel együtt (ha nem kapunk, utóbbi nélkül is ehető) lazán összeforgatom a csokis masszával. Mint a muffinokat, ezt sem kell „túldolgozni”, csak épp összekeverni. Fél órára a hűtőbe teszem. A sütőt előmelegítem . Egy nagy méretű tepsi aljára sütőpapírt fektetek. A csokis masszából 2 púpos teáskanál kupacokat kanalazok, úgy, hogy közöttük legalább 4-5 cm-nyi hely maradjon (mivel szétterülnek). Bevizezett kézzel korong lapos koronggá nyomogatom. Két adagban kell sütni, amíg az első adag sül, a masszát visszateszem a hűtőbe. Pontosan 11 percig sütöm. Ekkor úgy tűnik, mintha még nem lenne kész, de ez így jó, nem szabad túlsütni, mert akkor száraz. Miközben hűl, még szilárdul.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A keserűcsokoládés korong elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook