Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Keresek egy krumplis receptet...Ismeritek? fórum

Keresek egy krumplis receptet...Ismeritek? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2010. aug. 14. 17:27
Ilyet akarok eltenni télire.
36. youlcsi (válaszként erre: 18. - Rozália)
2010. aug. 14. 17:26
ez nem a FLUTTA???
35. Totyka (válaszként erre: 34. - A14deb9047)
2010. aug. 14. 17:23
Holnap azt hozok ebédre, szóval, otthon ezekből ráburíthatok kevéskét?! :) de a tököset, ne hagyd ki a felsorolásból! az is nagyon finom! :)
2010. aug. 14. 17:20

Nem, a fűszerezésre: törött paprika, bors, köménymag, majoránna, babérlevél.

Ez az alap. A natúr a tavaszias, ezután lehet a tojásos, tarhonyás, cukkinis, rizses vagy nokedlis, kolbászos változat.

33. Totyka (válaszként erre: 31. - A14deb9047)
2010. aug. 14. 17:17
Csak nem a tökös verzióra gondolsz?
32. 7abca51b0b (válaszként erre: 31. - A14deb9047)
2010. aug. 14. 17:17
Én szeretném ismerni!!! :D
31. a14deb9047 (válaszként erre: 28. - Totyka)
2010. aug. 14. 17:16
A különleges lecsó receptjét ismered?
30. Totyka
2010. aug. 14. 17:13
Én csak darálva szeretem a kömény magot..
29. a14deb9047 (válaszként erre: 28. - Totyka)
2010. aug. 14. 17:09
A másik variációa kockára vágott krumpli egész köménymaggal (ami szélhajtó), csak ugye nem mindenki szeret ráharapni a köménymagra.
28. Totyka (válaszként erre: 25. - A14deb9047)
2010. aug. 14. 17:07

Zsóka drága köszönöm, mindig tanulok valamit!!!


---<---<--@

27. Totyka (válaszként erre: 24. - A14deb9047)
2010. aug. 14. 17:06
A burgonyás pogácsának van egy lazább állagú, omlós változata is. Ennél 25 dg lisztet 25 dg áttört majd lehûlt burgonyával, 25 dg hûvös margarinnal, 1 egész tojással, 1 kávéskanál sóval és negyed mokkáskanál õrölt borssal dolgozzunk össze. Itt a tészta hajtogatása kötelezõ, sõt mindhárom összehajtás után min. fél órán át hideg helyen pihentetni kell. A szaggatáshoz 5 cm átmérõjû kiszúrót használjunk. Mielõtt a sütõbe raknánk, kenjük meg a bevagdalt pogácsák tetejét 1 felvert tojással. Közepes tûzön süssük kb. 20 percig, amíg a teteje pirosra pirul. 10 perc után nézzük meg, és ha az alja jobban pirul, most is forgassuk át. Az ínyencek fél adag húspótló szójamasszát (lásd Gombás töltött káposzta elõtt) is beledolgozhatnak a tésztába. Ebben az esetben csak 20 dg margarint adjunk hozzá, és az õrölt borsot hagyjuk el belõle.
26. Totyka
2010. aug. 14. 17:05

Én ilyet találtam, és ezt is ismerem:


0,5 kg közepesen tömör burgonyát fõzzünk meg, és a héját lehúzva törjük át. Még melegen adjunk hozzá 30 dg lisztet, 1 egész tojást, 1,6 dl jó minõségû, ízletes étolajat, 1 kávéskanál sót, negyed mokkáskanál õrölt borsot, és jól gyúrjuk össze. Az alaposan kidolgozott tésztát nyújtsuk ki 2 cm vastagra, és a tetejét rácsosan bevagdalva szaggassunk belõle kisméretû pogácsákat, majd egy nagyobb tepsiben tegyük elõmelegített sütõbe. Közepes tûzön süssük 10 percig, majd mérsékelt tûzön még kb. 20 percig, amíg mindkét oldala pirosra pirul. Amennyiben az alja jobban sülne, akkor forgassuk át, nehogy megégjen.

25. a14deb9047 (válaszként erre: 21. - Totyka)
2010. aug. 14. 17:04
Azt tanítják, hogy azért kell babérlevéllel főzni a krumplit héjában, mert az veszi el a héj jellegzetes fanyar ízét.
2010. aug. 14. 17:02
És amit tepsiben kell kisütni?
2010. aug. 14. 16:48

Amit én szoktam késziteni burgonya fánkot:

60-70 dkg burgonya

40 dkg liszt

20 dkg vaj

3 dkg élesztő

1 tojás

1 dl tej

kb.1 teáskanál só(de ezt nem szoktam mérni)

Ha megkelt kb.fél óra akkor sütöm olajban,könnyü és finom.

22. 7abca51b0b (válaszként erre: 9. - 448f1a930a)
2010. aug. 14. 16:46
Hát olyan 1 cm-re kb. :)
21. Totyka
2010. aug. 14. 16:45
Internetről én is tudok vagy százat belőni, nem hiszem h babérlevél annyira fontos lenne..
20. Rozália (válaszként erre: 19. - 448f1a930a)
2010. aug. 14. 16:44
Oké:))
19. 448f1a930a (válaszként erre: 18. - Rozália)
2010. aug. 14. 16:43
Köszönöm erre gondoltam,majd beszámolok,hogy milyen lett.:-)
2010. aug. 14. 16:41

Hozzávalók:


1 kg krumpli,

só,

liszt (amennyit felvesz kb fél kg),

1 tojás,

2 db babér levél,

olaj a sütéshez.


Elkészítése:


A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, kockázzunk és sós vízben feltesszük főni babér levéllel. Ha megfőtt, krumpli nyomón átnyomjuk, majd hagyjuk kicsit hűlni. Hozzáteszünk egy kis sót, egy tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy ne túl kemény és ne túl lágy tésztát kapjunk. Ezt követően sodrófával kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban megsütjük. Melegen finom és hidegen is finom.

2010. aug. 14. 16:37
Lányok a recept is érdekelne,ha segítenétek:)))
16. Totyka (válaszként erre: 15. - A14deb9047)
2010. aug. 14. 16:35
nálunk krumplis pogácsa. :) én valahogy ráérzés alapján tevékenykedek a konyhába, tudom mi kell bele , milyennek kell lenni, szép formázhatónak, köztudott, hogy sok liszt nem jó, azt go go go. :) eddig mindig remekeltem a konyhában. :)
15. a14deb9047 (válaszként erre: 11. - Totyka)
2010. aug. 14. 16:34
Ezt felén fluta pogácsának hívták. Csinálták úgy is, hogy lekvárral összeragasztották.
14. 448f1a930a (válaszként erre: 11. - Totyka)
2010. aug. 14. 16:34
Jó,jó,de így nehéz megsütni...:)))
13. a14deb9047 (válaszként erre: 5. - 448f1a930a)
2010. aug. 14. 16:33
Lemaradt, hogy én is keresek jó pogácsa receptet.
2010. aug. 14. 16:33
Te nem a krumpli fánk receptjét keresed?
11. Totyka
2010. aug. 14. 16:32
Igen, nagyim csinálta anno, krumplit megfőzni lenyomni, tojás liszt, azt kis pogácsát forázni forró olajba kisütni az nagyon finooooooooooooom.
10. Rozália (válaszként erre: 3. - 448f1a930a)
2010. aug. 14. 16:31
Felénk krumpli pacsának hívják.
9. 448f1a930a (válaszként erre: 8. - 7abca51b0b)
2010. aug. 14. 16:30
Ez jó :)Milyen vastagra nyújtsam?
2010. aug. 14. 16:29

Megfőzöd a krumplit (mondjuk 1 kg-ot), hozzáadsz 2 tojást, sót, és annyi lisztet, amennyit felvesz, de ne kemény tésztát kapjál.


Kinyújtod, szaggatod és kisütöd!

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook