Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Kendermagos zsemle recept

Kendermagos zsemle recept

A Kendermagos zsemle hozzávalói:
100g zabpehelyliszt
40g lenmagliszt
35g kendermagliszt
85g búzasikér
10g lenmagpehely
1 mk só
7 g (1 tasak) porélesztő
35g olvasztott zsiradék
300 ml langyos víz


Kendermagos zsemle

A Kendermagos zsemle elkészítési módja:
A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük egy nagyobb tálban. , kézzel folytatjuk a gyúrást. Nem kell sokáig gyúrni, de homogén legyen. Megformázzuk (10 db zsemle)abban a tepsiben, amiben sülni fog, letakarva meleg helyen 1 órát kelesztjük, nem gyúrjuk át mégegyszer. Előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A kendermagos zsemle elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook