Karácsony 2013 (SK/DIY) - Dekorációs ötletek, adventi naptárak, sk ajándékok (beszélgetős fórum)
profi - ha-ha-ha :D
jövő héten rákérdezek a hobbiboltban. szép csillagokat lehetne a fára csinálni belőle.
Ó,akkor Beethovent tanítom zenélni:D profi vagy.Kreatív hobby boltban árulnak ilyet,300ft körül van egy A4 es darab,és lehet belőle színeseket is venni,az a kicsinek is biztos jobban tetszik.
Én tarsolylemezként láttam iylet először,amit ősmagyar holmikra tesznek,most pedig valami egyszerű,de dekoratív mintával fogom díszíteni,nem tudom pontosan,majd nézegetek képeket a neten.
gyöngyből 1x én is lefűztem egy egész sorozat csillagot... aztán eluralkodott rajtam a horgolni vágyás :D miután vagy 3 ember karácsonyfájára való hópehely elkészült (csodaszép, volt olyan év, amikor csak csipke volt a fán), lett gyerek, és rájöttem, ő egyenlőre jobban élvezi, ha csillog-villog... így bevásároltam díszeket. csillagot, mikulást, angyalkát...
ilyen ezüstlemezt hol szerzel? mit csinálsz belőle?
emlékszem, egyszer középiskolában készítettünk fém képeket, de akkor egyik gyógyszertárban dolgozó anyuka jóvoltából voltak szűz fém tubusaink, amiker szétvágtunk erre a célra. egyik oldala fehér volt, másik meg réz színű... de szeretem csinálni!!!
:D ezt hogy csinálod,h karácsonyi láz,ilyen meleg napos időben?
Nekem az időjárás miatt még a nyár van a fejemben..tegnap meg is lepődtem,hogy már nem tudok 1 órácskát kinn ülni a padon az erdőben,és olvasni este 5 felé,mert hideg van:D
jól néz ki :)
mondjuk én valami olyat szeretnék, amit a 3éves mellett is simán megcsinálok... de azért máris mentem a receptet, hátha...
igen van receptem
Lowcarb málnás - kókuszos praliné
Az első kísérletem, lowcarb, azaz szénhidrátcsökkentett bonbon készítésére. Kétféle csokival próbálkoztam: a Norbi Update2 tejcsoki sajnos nem olvad szépen (kvázi úgy, mint egy nehezebben kezelhető fehércsoki), így azt el kellett vetnem a csokiburoknál. De töltelékbe nagyon jó lett tejszínnel párosítva! Így maradt a diétás Ritter étcsoki (ami maltittal van édesítve) - azzal már boldogultam, szépen megolvadt, és jól lehetett vele dolgozni. A töltelék igazi nyárias lett, egy kis málnával.
Aki nem szénhidrátcsökkentett verzióban szeretné elkészíteni, az használjon magas kakaótartalmú étcsokit a diétás Ritter helyett, illetve édesítse mézzel a töltelékeket!
Hozzávalók 10-12 darabhoz:
Málnapüré:
- 1 kis marék málna
- 1 teáskanál málnapálinka (elhagyható)
- csipet Nyír édes
Kókuszkrém:
- 3 dkg kókuszreszelék
- fél vaníliarúd
- 1 dl tejszín
- 1 teáskanál vaj
- 1 dkg Nyír édes
Csoki krém:
- 3 dkg Norbi Update2 tejcsokoládé
- 1 evőkanál cukrozatlan habtejszín
Csoki burok:
- 15 dkg diétás Ritter étcsokoládé
A málnát le turmixólom, szitán áttöröm. A pürét kb. 7-8 perc alatt beforralom, ízlés szerint édesítem Nyírédessel. Ha kész, belekeverem a málnapálinkát, hagyom hűlni.
A kókuszkrémhez a hozzávalókat egy lábosban addig kevergetem-főzöm, míg elválik a massza az edény falától és jó sűrű-krémes lesz. Hagyom hűlni.
A csoki krémhez a tejszínt megmelegítem, majd beledobom az apróra tört Update2 csokit, és addig kavarom, míg fel nem olvad a csoki és egynemű masszát nem kapok. Hagyom hűlni.
A Ritter ét csokit megolvasztom, majd szilikon bonbonformába öntöm, a formát az asztalhoz ütögetem, hogy ne maradjanak a légbuborékok. (Én polikarbonát formában készítettem, amihez a csokit szükséges temperálni. Nem nagy ördöngösség, itt egy összefoglaló róla.) Várok kb. fél-egy percet, majd a felesleges csokit kicsorgatom a bonbonformából, a tetejét pedig habkártyával lehúzom. (Akinek szimpatikusabb, ecsettel is kikenheti a bonbonformát!) A formát hűtőbe teszem, míg a csoki visszaszilárdul.
A bonbonforma mélyedéseibe először egy-egy pötty málnapürét teszek.
Erre jön egy adag kókuszkrém, kb. a forma feléig-kétharmadáig.
Erre jön a tejszínes csokikrém, de vigyázok, hogy maradjon hely a bonbonok talpának is. A formát rövid időre ismét hűtőbe teszem.
A Ritter csoki maradékát újra megolvasztom, majd egy kiskanállal a forma mélyedéseire pöttyintek belőle, és a csokit habkártyával eligazítom. Kb. egy órára hűtőbe teszem a formát. Utána óvatosan kifordítom belőle a bonbonokat.
Tipp: Ha a málnás réteget kihagyom, a Bounty csokihoz nagyon hasonló bonbont kapok
csokira van receptetek?
mert én "fapados" verzióra készülök... vagyis veszek étcsokit, felolvasztom, beleszórok mindent és utána formába öntöm
:) na, végre írt valaki :)
a saját csokira én is gondoltam... meg teakeverékre vmi karácsonyi fűszerezéssel... és ugyanazzal a fűszerezéssel a csoki, hm...
dekupázst még sosem csináltam. azt sem tudom, mi kell hozzá... ami azért gáz, mert mesekockákat szeretnék a kisfimanka csinálni. a kockák legyártása már folyamatban van...
Én is készülök, egyenlőre csak fejben. Saját készítésű bon-bonokat tavaly is csináltam, idén is szeretnék. Ennek nagy sikere volt, főleg hogy ajándékra egyre kevesebbet tudok költeni.
Szóba jön még a dekupázs, lehet kis fadobozokat fogok ezzel a technikával díszíteni, vagy esetleg üvegtányért, attól függ mennyi időm és pénzem lesz rá.
Engem már elkapott a karácsonyi láz. Keresek, tervezek, készülök... Megrendeltem ezt-azt, veszünk ezt-azt... de azért szeretnék minél többmindent magam csinálni.
Dekorációs ötleteket, adventi naptárakat, sk ajándékötleteket várok kicsiknek, nagyoknak, tesóknak, anyának, apának, nagyszülőknek, barátoknak...
Ki mit csinál, mivel készül a karácsonyra?