Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Joghurtos örömsaláta recept

Joghurtos örömsaláta recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Joghurtos örömsaláta hozzávalói:
10-10 dkg (sárgarépa, fehérrépa)
15 dkg főtt durum spagetti
2 db nagyobb újhagyma
1 db alma
1 db nagyobb kovászos uborka
10 dkg bambuszrügy (el is hagyható)
1 doboz kukoricakonzerv
2 dl natúr joghurt
1/2 citrom leve
4 ek. házi majonéz
4 ek. tejföl
1 ek. lenmagolaj (vagy olíva, vagy szőlőmagolaj)
3 gerezd fokhagyma reszelve
ízlés szerint: só, őrölt bors, petrezselyemlevél, édesítőszer


Joghurtos örömsaláta

A Joghurtos örömsaláta elkészítési módja:
Az újhagymákat, az almát, a kovászos uborkát felaprítottam és egy nagyobb zárható tálba halmoztam. Közben feltettem főni a felaprított répákat. 15 perc után leszűrtem a megfőtt zöldségeket és a tálba tettem, Majd a főtt durumtésztát és a bambuszrügyeket is kisebbre szeleteltem és azt is hozzáadtam a zöldségekhez. Ezután nyakon öntöttem az egészet a joghurttal, a tejföllel, a majonézzel és a lenolajjal. Fűszereztem, majd alaposan összekevertem az egészet. Ezután lefedtem az edényt és a hűtőbe tettem, ahol legalább 2 óra alatt összeértek az ízek.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A joghurtos örömsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook