Húslevest szeretnék főzni, hogyan kell? (beszélgetős fórum)
Nálunk néha készül csirke-far-hátból is😃, megspékelve egy kis husos csonttal! Sok zöldséggel (s.répa, f.répa,1 zeller,1 karalábé, 1 hagyma,1 szelet paprika,1 paradicsom, egész bors, stb.)
Ennél olcsóbban nem nagyon tudok elképzelni. Ha kimarad a husos csont, akkor is finom!👍
Habozni sokszor kell, a végén pedig leszűrni. Minél finomabb a szűrő, annál tisztább lesz. Most jut eszembe teszek bele egész hagymát is, meg sok fokhagymát, félbe vágott zöld paprikát.
Hát kérlekszépen, szoktuk mondani, h olcsó húsnak híg a leve. De itt befogom.
Fogod a husit, beteszed a fazekba, fazrkkba vizzel, haggyod felforrni. Amikor forrni kezt es habzik, leontod a vizet, lemosod az edeny szelet, obligated a husokat. Mehet melle a zoldseg.
A csieke nekem esutam semmitnjem igenyel, a maths ha habzik, leszedem. "Gyongyozteni" nem lobogtatni kell.
Én maralábszárból főzöm, zőlségekkel. Zöldség, répa, karalábé, zeller, szemes feketebors.
Nagyon lassan forrjon, vagy még ne is forrjon, éppenhogy mozogjon a víz, Főzöm 5-6 órát, kifőtt tésztával tálalom.
Csirkehúsból, aprólékokból, pl. szárnyak, nyak, zúza is nagyon finom, sokkal olcsóbb, fele idő vagy kevesebb, és kész van.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell rizst főzni, hogy jó legyen?
- Hogyan, miből főzöl húslevest?
- Hogy kell úgy tarhonyás levest főzni, hogy ne főjön szét a tészta, de megpuhuljon a krumpli?
- Hogyan kell barna rizst főzni?
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- Hány percig kell főzni a kukoricát, hogy ne legyen kemény?