Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hova rakjam megkelni a kelt tésztát? fórum

Hova rakjam megkelni a kelt tésztát? (tudásbázis kérdés)


1 2
2011. nov. 25. 10:44
mindnesetre meleg helyre,en az agyban szoktam.,
2011. nov. 22. 09:28

Én ha nem érzem elég melegnek a szobánkat, akkor belebugyolálom meleg takaróba, ezer százalék hogy megkel!

Ne tedd hideg földre, inkább kályhára ha van, nekem nincs kályhám ezért szoktam bebugyolálni:)

31. globus
2011. nov. 22. 09:25
Hétvégén betettem a fürdőszobába, nálunk ez a legmelegebb hely. Biztosan nem kap huzatot.
2011. nov. 22. 09:13

Konvektorra magasítás és azon.

Bár ez függ attól is, hogy mennyire meleg a konvektor.

29. df2a740c00 (válaszként erre: 8. - B0fafa2b64)
2011. nov. 10. 13:14
Én is a sütőt szoktam bemelegíteni, és ott szépen megkel.
2011. nov. 10. 13:11
meleg helyre,ha az gond akkor agyba es jol takard be.
2011. nov. 4. 09:50

elkészíted és meleg helyre taszajtod letakarva prsze...eközben mosol,vasalsz,gyereket ringatsz,vásárolsz stb.stb.

nem kell félni a kelt ttól akkor is jó lesz ha a hűtőbe rakod...csak lazán

2011. nov. 4. 07:05

Egy kisebb lábosba teszek 1 liter vízet, arra egy

fedőt forditva, és alágyujtok, mikor forr a víz eloltom és annak a melegével szépen fel kel.

2009. dec. 4. 17:55
Langyos helyre:)
2009. jún. 9. 17:53
Mi a konyhában a szekrény tetejére szoktuk feltenni. :)
2009. jún. 9. 15:14
Én is a sütőben kelesztem 5O fokon.
2009. jún. 9. 14:42
Télen a párnás megoldást választom, nyáron az ablakos-napocskásat:)
21. era06 (válaszként erre: 20. - B0fafa2b64)
2009. jún. 9. 13:34

lehet, hogy nagyon zsíros, vajas a tészta vagy nagyon kemény és nem tud puffadni.

A hűtőbe is megkell, ha minden oké.

20. b0fafa2b64 (válaszként erre: 19. - Setna)
2009. jún. 9. 12:59
Ezt nem is tudtam Jó tudni!! Köszönöm!
19. Setna
2009. jún. 9. 12:48
Másik rizikófaktor, ha esetleg rázuttyintod a felfutott élesztőt a SÓ-ra... Az is agyonvágja. Kedves édesanyám ezen csúszott el éveken keresztül, mikor még gyerek voltam. Mire rájöttünk, te jó ég...
18. ildiko0914 (válaszként erre: 11. - Gerduska)
2009. jún. 9. 11:57

Lehet, hogy nem elegendő az élesztő és igy nem tud megbirkozni a liszttel.

Keleszteni viszont mindegy, hogy hova teszed, ha nincs olyan meleg, akkor legfennebb tovább tart a kelesztési időszak,Amit hidegen kelesztek, azt a hütőben teszem, ott is meg kel szépen csak 12 óra alatt

2009. jún. 9. 11:56
A férjem szokott kelt tésztás dolgokat készíteni, neki ez a hobbija. Mindig a sütőbe keleszt, 50 fokra tekeri a sütőt, bele a tálat egy konyharuhával letakarva. Tuti siker!
16. gerduska (válaszként erre: 8. - B0fafa2b64)
2009. jún. 9. 11:49

imádom a kelt tésztás cuccokat :))

most épp aranygaluskát szeretnék:)

köszönöm a segitséget,ezt az ablakos-napocskás dolgot kiprobálom.

2009. jún. 9. 11:49
lehet kapni keleszto talat,szerintem nezz korbe uzletekbe,ha mar ennyiszer sutsz kelt tesztat:)
2009. jún. 9. 11:49

Konyhába letakarom egy tiszta ruhával és egy kispárnát ráteszek.

Valamikor anyutól úgy láttam, hogy betette a párnák közé.

2009. jún. 9. 11:48
Valóban melegben kell keleszteni a tésztát, de nem azt amire azt monják "kelt tésztát". Most vagy meg van kelve, vagy kelesztem? Szerintem párnák közé is lehet tenni pokróc helyett.
2009. jún. 9. 11:45
Én talán eddig összesen 3-4 alkalommal sütöttem kelt tésztát, és mindig megkelt rendesen, mégha nem volt melegen akkor is, csak picivel tovább tartott. A lényeg, hogy rendesen ki kell dolgozni.
11. gerduska (válaszként erre: 7. - Marjann)
2009. jún. 9. 11:44
akkor szerinted mi lehet?az élesztö szépen fel szokott futni,mindig lagyos,szobahömérsékletü hozzávalókkal csinálom..
2009. jún. 9. 11:44
mikroba szoktam (nem bekapcsolva) az abszolut huzatmentes hely
2009. jún. 9. 11:43
Nekem a konyha asztal pont az ablak alatt van, és mindig ott szoktam hagyni, kiborítom a deszkára, letakarom a tállal, és nagyon szépen megkel, csak a tálat meg a deszkát lisztezni kell, mert odaragad. A másik megoldás, meg szintén az ablak alatt hagyom, csak konyharuhával letakarom. Nekem mindig szépen megkel.
8. b0fafa2b64 (válaszként erre: 6. - Gerduska)
2009. jún. 9. 11:43

Én van úgy hogy beteszem a mikroba egy kicsit rámelegítek, DE nem nagyon, és bent hagyom!

De ha nem műanyag tálba teszed, egy kicsit bemelegíted a sütőt.... és beteszed oda! De NE forró legyen! VAgy a napocska is csodákra képes! :)

Jó sütkérezést!!!


És mit sütsz?

2009. jún. 9. 11:43

Napra.

De lehet, hogy nem a hőmérséklet hibája, nekem bárhol megkel a lakásban.

6. gerduska (válaszként erre: 5. - B0fafa2b64)
2009. jún. 9. 11:41

azt tudom hogy melegen kell:D

csak eddig akárhova pakoltam,semmi..:((

5. b0fafa2b64 (válaszként erre: 2. - Gerduska)
2009. jún. 9. 11:40
Melegen kell keleszteni a tésztát!!!
2009. jún. 9. 11:40
Én az ablakpárkányra teszem, ha süt a nap, leborítom egy konyharuhával és pokróccal.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook