Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Látod, szerelmem, egy az ízlésünk....
semmi sem ment meg engem egy házasságtól..-)))
Ne aggódj, a Deák tér még gyalog is messze van tőled...
Kiskék se tudhat mindent...
Én a saját készítésű húsokról beszéltem, és éppen ide írtam.
Egyébként nincs jelentősége.
Egyik ismerős mondta mindig, ő csak a csontocskát szereti.
Egyik szomszédja meg megjegyezte enyhén spicces állapotban, hogy tudjuk, amelyiken van egy kilócska husika. Nem is ültek többet össze. :D
Szerintem is nagyon finom a piros, ropogósra grillezett csirke bőre, kellemesen befűszerezve.
A kacsahúst is meggrillezem a végén, az a legfinomabb falat, puha kenyérrel... nyami, nyami.
Én szegény német nyugdíjas vagyok, de más a német konyha mint a magyar.
van ahol pénzért eladják és megeszik a far-hátat, van ahol kutyakaja készül belőle...
Németben, ha egy banán kicsit foltos, ingyen elvihető.
magyarban semmi nincs ingyen, inkább szemétbe, vagy a fekete rothadt banánért is pénzt kérnek a szegényektől.
Itt amit a boltból veszel, mind minőségi árú, mert különben az elsőnél bezárhatna...
Én így látom...
A legjobb, helyesbítek számomra a legjobb grilles a csepeli Tesco előtt van.
Van amikor, akár 1/2 órát is várni kell. Minden terméke finom, ha nem akarok vacakolni pl. a csülökkel, ott veszem meg, kívül ropog, belül omlik, a fűszerezése csirkének, oldalasnak, csülöknek valami mennyei.
Nincs olyan fűszer, ami elnyomná a másikat, és a húsnak is megmarad az íze. Nem szeretem erősen fűszerezve, mivel én készítettem mindig az ételt, a család is erre szokott rá, nekik is így ízlik.
Értem, én neked adom/adnám. Valamiért nem szeretem a csirkebőrt.
Viszont a csülkön meg szeretem. Tudom, fene a gusztusom. :)
Így van, és ez így is van jól. Nincs köztünk vita.
A farhátról még csak annyit, hogy egyenlőségjelet tesznek mellé, valahogy így:
Csirke farhát = szegény magyar nyugdíjas.
Pedig nem ez a teljes igazság. Nincs ugyan nagy nyugdíjam, de meg tudom venni a csirkemellet is, de abból soha nem lesz olyan finom leves, mint a csontos farhátból.
Egyébként a filézett felsőcombot szoktam a leggyakrabban venni, mert abból akár egyben megsütve, akár darabolva sokféle étel készíthető.
Az NDK grillsütőben nagyon finomat lehet sütni, nekem itthon dekkol még egy sárga, és egy króm, utóbbi még most is megállja a helyét dizájn téren. :)
A napokban tervezek szanálni.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)