Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Így van,kevés az igazi tanár! Fiamat még tanította 2-3 kedvenc gimis tanárom,ő is szerette őket!
Volt egy töritanára...fiatal pasi...de az olyan pökhendi,tapasztalatlan,beképzelt nyeretlen csikó volt,hogy azt mondtam,falhoz verem...de nem is sokáig tanított,elment talán építkezésre dolgozni...☺
Impozáns ez a százalék!
Talán némely "sonkát" is kenterbe ver. :D
Nagyon sok múlik a tanáron, hogyan adja elő, és szerintem még az is kiérződik, hogy ő maga mennyire szereti azt a tárgyat, vagy az egész nála nem hivatás, hanem munka.
Nekem ált.-ban volt egy tanárom, a földrajzot tudta úgy tanítani, hogy egész életemben szerettem volna utazni, világot látni... ez eddig kimaradt az életemből. 😁
Kóstoltd már a L*dl-s DULANO(83% sertéshús) es a PIKOK(84% sertéshús) füstölt virsliket?
A pasijaim nem esznek meg akármilyen szemetet,de ezeket vehetem,mert megeszik. Párizsit például nem is vehetek nekik,mert nem eszik meg! Én most a P*nny-ben vettem Baroni sertéspárizsit,nekem bejön. ☺
Ahogy mondod, valóban nem egyformák.
😁😁😁
Még csak ennyit a pontosság kedvéért:
Mosószóda: Na2CO3
Szódabikarbóna: NaHCO3
De aranyos!
Én meg szerelmes voltam 7.-ben a matektanáromba,na amkor értettem a matekot...😊
Ha nem érzem a gyomromban, úgyis utána küldök valami nyomatékot.
Valahol kiment belőlem az önfegyelem.
Ezért jó fogyókúrás kaja!
Sütés előtt keresztbe bevagdosom, mint a szelet szalonnát, akkor olyan szép, magasra nyúlik és kissé kerek lesz, mint a kakas-taréj. Akkor kell frissiben mustárral megenni, mert becsapod vele a szemedet és szádat is, milyen sokat ettél. :))
Én a virslitől egyszer megijedtem, azóta sem veszek hasonlót.
Fagyasztott fasírtgolyót sem veszek, attól is frászt kaptam.
A virslit szeletekre vágva megsütöttem, de kihűlt kicsit, ezért melegítettem.
Melegítés hatására megnőttek a szeletek (többszörösükre!), majd ahogy hűltek, úgy mentek össze. Hát én ilyet nem fogok enni.
A fasírgolyókból pár darab a szekrény hátuljába gurult, csak hetekkel később találtam meg, változatlan kinézettel. Azt meg emiatt nem eszem többet.
Engem a dokim el akart tiltani a virslitől és parizertől, de nem megy.
Szerintem sem minőségi még a 3000-es parizer sem, de szeretem.
[link] - ez a mosószóda.
Eu padig a szódabikarbóna:
A nátrium-hidrogén-karbonát enyhén lúgos, vízben jól oldódó só. Bikarbonátionból, és nátriumionból áll. A savakat semlegesíti, és közben szén-dioxid szabadul fel. A szódagyártás és más vegyipari folyamatok mellékterméke. A környezetre ártalmatlan, sokoldalúan használható. Wikipédia
Az egyik nátriumkarbonát, a másik nátrium-hidrogénkarbonát.
Tessenek kérem pontosan olvasni.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)