Hogyan készíted? (beszélgetős fórum)
11. bosika (válaszként erre: 8. - Venes)
2007. aug. 26. 22:06
Én a lebbencs levesbe nem szoktam kolbászt tenni, sem szalonnát. Ez nekem újdonság. Lepirítom a tésztát, rá az apróra vágott vöröshagyma, kicsit pirítom, pirospaprika és felönteni vízzel. Bele krumpli, 1-1 paprika, paradicsom, zeller és petrezselyemzöld, só, bors.
10. bosika (válaszként erre: 9. - Venes)
2007. aug. 26. 22:01
A kolozsvári szallonát apró kockára vágva kisütöm. A szélesmetélt tésztát sós vízben megfőzöm, leszűröm. Erre jön a szalonna, túró és a telföl.
9. Venes
2007. aug. 23. 19:17
Hogy eszitek, csináljátok a TÚRÓS TÉSZTÁT?
8. Venes (válaszként erre: 3. - 754c7e07c3)
2007. aug. 23. 19:16
Ez a kemény lebbencs?
Nálunk burgonyás, szalonna darabkás, de ez csak az íze miatt van benne és még sok kolbász (főző) karikával van dúsítva. (Kecskeméti vagyok.)
7. 754c7e07c3
2007. aug. 22. 21:19
Slambuc, Debrecenben: 10 dkg szalonna, kocka tésztával megpirítjuk, teszünk bele kevés piros paprikát, beleteszünk 5 szem burgonyát kockára vágva , felöntjük vízzel, és amíg el nem fővi a levét, addig főzzük. Tehetünk bele csípős paprikát, vagy borsot ízlés szerint. Nagyon egyszerű, és finom. Ha vki szereti tehet bele tv paprikát is.
6. 754c7e07c3 (válaszként erre: 5. - H MAYA)
2007. aug. 22. 21:15
Én meg ottani káposztát nem ettem még!!!
5. H MAYA (válaszként erre: 3. - 754c7e07c3)
2007. aug. 22. 21:14
Azt az ételt Vajdaságban nem ismerjük,leirnáda az elkészitésének a módját.
4. H MAYA
2007. aug. 22. 21:12
Érdekesnek igérkezik ez a topik,
Lehet a töltött káposzta készitése az első.
3. 754c7e07c3
2007. aug. 22. 21:12
Ismeritek a slambucot? Az Alföldön közismert, a Dunántúlon kevéssé. Kezdjük azzal?
2. krautmanno
2007. aug. 22. 21:06
melyik étellel kezdjük?
1. bosika
2007. aug. 22. 21:04
Ezt a fórumot azért nyitottam, hogy a különböző tájegységek ételeit megismerjük, és megtudjuk, hogy mások hogyan készítik, főzik, ízesítik ugyanazt az ételt.