Hisztek Szilágyi Liliánának? (beszélgetős fórum)
Az is érthető, hogy a kisebbik lányát egyáltalán nem keresi, nem tartja vele a kapcsolatot?
Most, a poszt kapcsán belehallgattam még a Fiala János - Szilágyi Zoltán - Szilágyi Gerda beszélgetésbe, és - azon túl, hogy hárman egy értelmes, összetett mondatot nem tudnak összerakni - azért kiderültek új információk az anyukáról.
Megjegyzem, nekem a Szilágyi Zoltán végtenül unszimpatikus, de hogy szexuálisan abuzálta volna az egyik lányát (ami nem tudom, miben merült ki), míg a másikat soha nem bántotta, azt eléggé furcsállom.
Sok-sok olyan ember, azaz nő eszembe jut, akiknek szintén nem hinnék el, hogy mi történt velük.
Ha csak a szemkinyomós sztorira gondolok, már épp elég lenne, de hát ne feledkezzünk el Szita Bencéről, aki senkinek a senkije volt, arról, akit a napokban kidobtak az ablakon illetve, sajnos nekem van egy nagyon közeli személy, aki átélt ilyet, és senki nem hitte volna el, hogy mi történt vele, ha véletlenül a testvére nem látta volna. A kislány semmit nem mondott el senkinek és ki tudja meddig csinálta volna az illető, ha...
Ocsmány férgek vannak. És olimpiai bajnok ide vagy oda, ő is lehet féreg.
A megfélemlített feleség pedig mit tud tenni? Retteg, nem mer tenni semmit, mert fél a megtorlástól. Igen, kinyírhatná álmába, azt képzelem én is, hogy legalább ekkor megtenném, de ki tudja, hogy egy ilyen helyzetben, hogy reagál az ember? Én se tudom, hogy képes lennék e. Így a kényelmes, biztonságos életemben kijelenthetem, hogy kinyírnám, na de milyen lennék összeverve, vermegkínozva, megfélemlítve, stb.? Akkor is eszembe jutna? Akkor is tudnék cselekedni?
Empátiában nincs hiány, én teljesen ledöbbentem, amikor napvilágra került a történet. Félve kezdtem el nézni a D. Tóth Kriszta műsorát, ugye ott beszélt először Liliána az őt ért abúzusról. Féltem, hogy úgy lesokkol, hogy hetekig csak ezen fogok pörögni. Néztem, hallgattam, és egyszerűen hiányzott valami... A hitelesség, bizonyítékok... Utána a testvére nyilatkozatát is olvastam, most meg, hogy a nagymamája is molesztálta... Nem azért kételkedek, mert nem hiszem el, hogy ilyesmi megtörténhet (mert sajnos megtörténhet és meg is történik), hanem a hatodik érzékem onnan hátulról azt súgja, hogy ez a lány nem mond igazat, vagyis inkább többet mond, mint ami valójában történt vele.
Ha kiderül, hogy tévedek, akkor nagyon szégyellem magam, mert nagyobb bűnt, minthogy szexuálisan bántalmaznak egy gyereket, nem nagyon tudok elképzelni. De ez a sztori (nekem) sántít.
Ok, pontosítok: jogerős bírósági megállapítások. Így szerepel szó szerint a jelentésben.
Azaz a jelentésben írt tényeket tekintve már átesett az ügyvédi szétszedhetőség fázisán, ha a bíróság jogerősnek mondta ki.
Teljesen én sem tudom, mit gondoljak bizonyos részletekről, de a bántalmazást elhiszem. Mindent nem teregettem volna ki.
Az anya szerepét tekintve pedig: az itteni hozzászólásaid alapján Te erős, magabiztos személyiség vagy, pozitív visszaigazolásokkal. :) Sajnos az áldozatokból sokszor pont ez hiányzik, ezért tehetik meg velük a bántalmazójuk mindazt, amit.
A fizikai bántásnál még súlyosabb lehet a lélekrombolás, mindaddig, míg elhiszik, hogy ők semmit nem érnek és semmit nem tehetnek. Az anyát én ebbe a kategóriába sorolom.
elhiszem.
De talán nem kellett volna közhíré tenni. Magának is árt ezzel.
Nincs olyan, hogy jogerős tények. Nem foglalok állást, mert nagyon zavaros a történet. Egy közepes képességű ügyvéd is darabokra szedi a vádakat, és a bizonyítékokat.
Nem magyarázat, hogy az anyja abban nőtt fel, hogy nincs igazság, álmában vágnám darabokra a gyerekem apját, ha ezt tenné a lányommal.
Nagyon remélem, hogy a sztori nem igaz, de őszintén fogalmam sincs, hogy mi az igazság. Az anya nem kér a mocskolódásból, inkább végig nézi, hogy mocskolják a lányát? Ezer sebből vérzik a sztori.
Liliána édesanyja, Gyarmati Eszter abban nőtt fel, hogy az igazságtalanul meghurcolt édesanyját, Bara Margitot soha nem "rehabilitálták". Ő azt látta kicsi korától fogva, hogy e téren "nincs igazság".
Kapott mellé egy ügyvéd férjet, aki simán tudhatta, hogyan félemlítse meg, hogyan ne engedje megszólalni. Nem mindenki harcos típus, de a megfelelő helyeken elmondta a maga igazát. A 9. hsz-emben lévő cikk mutatja a MÚSZ részletes jelentését. Aki veszi a fáradságot, elolvashatja a 13-14-15. oldalon a JOGERŐS TÉNYEKET.
Talán pont Liliánának jutott a sorstól az erő és bátorság, hogy az édesanyjáért is megtegye mindezt, aki a jelentésben írtak szerint már vele várandósan is bántalmazást szenvedett el. Egy 54 éves asszony már jobban belefárad az ilyen életbe, és nem az a legfontosabb számára, hogy még közszereplővé is váljon. Ettől még minden bizonnyal támogatja a lányát mindenben, csak épp nem kér a mocskolódásból.
Kis empátiával szerintem teljesen érthető.
Én is hiszek neki.
Én éltem bántalmazó kapcsolatban, és így teljesen felismerhetőek a minták mind a bántalmazó, mind a bántalmazott, mind a környezet részéről.
Aki nem tapasztalt ilyet, az is utánaolvashat, mert rengeteg írás jelent már meg a bántalmazás lélektanáról.
Minden szavát elhiszem.
Nagyon sajnálom őt és az édesanyját.
Csak remélni tudom,hogy további sérülések nélkül élhetik az életüket ezután.
Sajnos a társadalom nagy része homokba dugja a fejét, hallani sem akarja, ami kellemetlen. Könnyebb nem tudomást venni róla, amit az is igazol, hogy évekig húzódott a bántalmazás, mire ki tudott állni magáért. Mivel nehezen hisznek az áldozatoknak, sőt még sokan őket hibáztatják, így a félelmük a környezetükben sem oldható fel sokáig. Itt már döntött a bíróság, döntött az úszó szövetség és mégis még ezek után is van , aki megkérdőjelezi .
Nem , én szerencsére nem vagyok bántalmazott de mélységesen együtt érzek velük.
... szerintem simán nem akarja, hogy a média szétszedje. Nem mindenki bírja ki. Ahol kell, ott majd kiáll.
A hétköznapi gondolkodás szerint persze, hogy hihetetlen, hogy egy családtag szexuálisan abuzálja a gyerekeket. Éppen emiatt nem kerülnek napvilágra az ilyen esetek.
De akkor nyilvánosan miért nem állt ki a lánya mellett?
Azt a részét egyébként nem kétlem, hogy az apa agresszív volt, inkább ez a szexuális vonal nem annyira hihető számomra.
Főleg évekkel azután, hogy a nagymama meghalt.
Én azt gondolom, hogy vannak valós elemek a sztoriban, és van, amit hozzátett.
Nem tudom miről van szó pontosan, de a hozzászólásokból látva zaklatásról.
Sajnos van olyan, hogy nem hisz a gyereknek (aki esetleg már felnőtt) a család többi tagja.
Van egy ismerősöm, akit a nevelőapja évekig molesztált, az anyukája nem hitt neki. Amikor vitték el a gyámügyisek, az anyja azt üvöltötte utána, hogy miatta hullik szét a család....
Ráadás az is tény, hogy az ember agya a rossz emlékeket elnyomja, illetve a szégyen miatt sem biztos, hogy elmondta ideáig.
Én hiszek neki...
Hallottunk már ennél rosszabbat is, és az is lehet, hogy nem tudunk még mindent.
Miért pont ez ne lehetne igaz?
Annyi genya szülő és nagyszülő van manapság, hogy velük is simán megtelhetne a börtön...
További ajánlott fórumok:
- A gondolat ereje - avagy mennyire hisztek abban, hogy ha csak jó dolgokra koncentráltok, akkor azok valóra is válnak?
- Ti hisztek az ima erejében?
- Ti hisztek ebben a dologban hogy"null-sík"?
- Amityville, avagy mennyire hisztek az ott történt dolgok valódiságában?
- Ti hisztek a tévés jósoknak?
- Milyen a miskolci Szilágyi D. ált iskola?