Havonta vagy több hónapra vásárolsz élelmiszert? (beszélgetős fórum)
Köszönöm szépen mindenkinek. Igyekszem minél hamarabb felépülni. Pár nap alatt elmúlik. Ti is vigyázzatok magatokra
amennyire lehet.
jobbulást Neked! Felénk is sok a beteg. Mi még jól vagyunk szerencsére. Ha nem javulsz, vagy sokáig leszel lázas, akkor csak el kell menni orvoshoz. Nálunk sokan így voltak.
Nálunk -10 volt.
Gyógyulj meg gyorsan.
Le lehet fagyasztani akár 3-5 kg ot is.
úgy,hogy én szkeptikus vagyok.láttam olyat,aki a teszkóban vette a tojást,később úgy árulta,mint őstermelő.mondjuk azokat sajnálom,de a téglaporos paprikát árulókat nem.de ebben az országban mindenki boldoguljon,ahogy tud,csak ne ártson másnak,mint ahogy az ország vezetői.a lányomék faluról kapják a zöldséget, de mint a titkos szövetség,nehogy megtudja a nav. mivel sem mészárosék,sem a többi nagyfejű rokona,mert akkor nyakukba vágnák a bírságot.mondjuk arra kíváncsi lennék,aki eladta a nemzeti étteremnek a nemzeti beteg borjút,milyen bírságot kapott.gondolom semmilyent.
Jobbulást hamarosan,ha szereted igyál gyömbér teát,, jót tesz.🍵🍯🍋🍵🍵🍯💚
Szia ! Légútilag jól vagyok ( évek óta), más bajom azért van.
Jobbulást Neked !!!
Sziasztok. Ma jó hideg van. Alaposan benne vagyok ebbe a nyavajás
Vírusba ami 3 napja tart már. Ti hogy vagytok?
nalunk meleg van es nincs hol tarolni igazabol!
Meg lehet csinálni,saját kis kezeddel,össze sem lehet hasonlítani a boltival.
Tényleg jó,,kicsit bekeveri az ember,,ha van ideje állni kicsit még jobb.
Mikor panelban laktunk, én is csináltam kis kolbászkákat. Bekevertem a darálthúst, kizsírozott alufóliába egyenként betekertem a kolbászokat, sütöttem egy darabig így fóliában, majd fólia nélkül. Nagyon jó volt, a belet meg amúgy is kidobtuk volna.
Sajnálom,,de biztos van más finomság:))
Amúgy ha házban éltek nem olyan nagy ördöngösség kis kolbászt készíteni.Receptek vannak,,nem bonyolult.
Én néha csak egy kis darált húst izesítek kolbász-módra,,aztán sütöm frissen kis pogácsákban:))
Persze ez nem füstölt ,,olyan mint a sütőkolbász:))
ezek mind olyan finomak!de megennem en is.de itt nincs ilyesmi!
Mi is gondolkodtunk a töltésen,,nagy kedvünk egyelőre nincs hozzá.
Disznósajtot is szoktunk készíteni ha épp olyanunk van,,csak hát kettőnknek nem kell sok,,más meg nem eszi,,több vele a szöszmékelés mint a haszon:))
Tarját biztos füstölünk,,ünnepek után.
Mi először töltünk és remélem sikerül minden amit terveztünk.
Ha jól megy minden akkor februárban ismétlés. Gyerekeknek is adunk belőle támogatás kell nekik.
Mi is tervezünk tölteni hurkát és kolbászt. Sütni valót, fagyasztani. De nem zárjuk ki a füstölés lehetőségét sem, mert elvileg van füstölő is a porta azon részén, ahol az ólak stb. vannak. De még nem fedeztük fel. Tavaly is készült hurka és sütni való kolbász. Nagyon jól sikerült.
Más téma. Mi jövő hét végén töltünk kolbászt. Lesz egy szuper hozzáértő szakember barátunk ehhez. Darált hús ára 1700 Ft/kg. Füstölőre is viszünk bőven. Végre van hol tárolni őket idéntől hogy szikkadjon.
Enni nyersen nem rossz. Amit kóstoltam, az pont apró és nem magvaváló fajta, a héja vastag. El nem tudom képzelni a kimagozását, esetleg előfőzve, passzírozással gondoltam. De ha nagyobb szemű, más.
Van több nekünk is,,hozzáteszem idén azon sem volt..Pedig ha más nem is az mindig lett.
Jó a pálinkája is ,,lekvárnak egy bizonyos fajtája jó,,a nagyszemű sárga,,hasonlít a barackra,,éretten nem olyan leves inkább már lekvár szerű ,,sokféle van.Volt hogy vegyesen főztem sárgabarival,mert abból is csak épp hogy van.
A piacon árul ősidők óta egy család, őstermelők, bioterméknek titulált dolgokat. A tavasszal a mezőgazdasági boltban összefutottam velük, rengeteg permetszert vettek. Nyáron viszont a nagybani piacon vett uborkát árulták, mert a zsákon véletlenül rajta maradt a termelő neve.
én főztem volna,de egyik fán sem volt egy szem sem.
Aki azt mondja hogy tud biot,,,hát lennék légy a kertjében.
Mármintha rendes,,nem fólia ,,üvegház,vízkultúra ,,,,
Szomszédnak van több ilyen fosóka/ dobzó fája, mindig mondja, hogy vigyük, amennyit akarunk. De azt szedni nem szokták, lepotyog. Idáig ment a cefrébe, vajon lekvárnak jó lehet?
Tavaszi fagy...megbolondultak az évszakok. Meg a sok levéltetű, spenótot, retket mindig megeszik.
Nem hiszem hogy ilyen élményben lesz részem,de emlékszem rá,,,,most úgy néz ki évek óta,,hogy küzdünk a fákkal,,vagy fákért,,mindig valami kórság ,kártevő,+ időjárás🙄
Igen szederből sok volt, csak nem nagyon szeretjük,,a málna is jó lett,alma itt ott pár szem.
A körte az ami volt,,igaz csak enni .
Jó lehet az a lekvár:))
Amelyik fán volt szilva,,az is lepotyogott éretlenül.
Nekünk még volt a hulló fajta bordó ci.ányalma, és sárga batul :) meggy együtt érett a borsóval, eperrel, 6-7 db 20 literes vödörrel termett. Jaj, de jó volt.
Nálunk sajnos valami szúrólégy megtámadta a szilvafákat, nem igazán volt használható a termés. Az idén csak szeder volt, de az rengeteg. Az almafák is pihentek. Sárgabaracklekvárom még maradt tavalyról, az idén nem főztem. Főztem viszont őszibarack-nektarin lekvárt. Az nagyon finom lett.
További ajánlott fórumok: