Havonta vagy több hónapra vásárolsz élelmiszert? (beszélgetős fórum)
Sparban akciós az 5kg kiszerelésű zsírszalonna, 1100 ft
Én is az Aldi-ra szavazom, vagy néha maszek zöldségesnél lehet fürtös paradicsomot kifogni finomat. Uborka nem finom egyik sem. Salátának a lefagyasztott sajátot esszük, a saját magunk által termelt és elrakott savanyú uborkát meg paprikát mindenhez esszük. A férjem betegsége kapcsán eljutott dietetikushoz, aki azt mondta, hogy télen csak szezonális dolgokat, savanyított dolgokat egyen. Az Aldi-ban szoktam venni piros retket, zacskósat. Az mindig finom. Emellett lilahagyma ami még finom.
Egyik sem lesz olyan mint a szezonban érő,,vagy úgymond a szabadtéri.Szerintem még a fóliás sem olyan,,persze finom,,de napsütés kell mindennek.Nem is nagyon veszek ilyenkor,,de a kicsiknek jó,,bár hogy mennyi beltartalmi értéke van nem tudom.
Az Aldiban kapni magyar koktél paradicsomot,,édes finom.Azt keresd inkább.
A minap gondoltam egyet és vettem kígyó uborkát és koktél paradicsomot, de nem tudom melyiket vegyem az unokáimnak frissen. Mert amiket vettem íztelenek.
Minden évben a kertből szedem le és fagyasztom őket mert
mi azt ettük télen. Hát íze az nincs amiket
vettem. Tudom nem mindenkinek van kertje, épp ezért kérdezem akik vásárolják melyik jó ízű? Mert pl paradicsomból több fajta van dobozolva, de mindegyiket ugye azért nem vehettem és kostolhatom meg egyszerre. Ha tudtok esetleg segítsetek! Melyiket vegyem nekik amit meg is esznek!
Igazad van, tényleg fontos a tartalék pénzben és élelmiszerben egyaránt. Ezért is próbálunk amintudunk takarékoskodni természetesen úgy, hogy ez ne menjen az egészségünk stb. rovására. De egy kis odafigyeléssel hiszem és ezt is vallom, lehet spórolni, de csak ha van miből. Annak aki közfoglalkoztatott bérből él, annak a napi megélhetés is nehéz, nem még abból esetleg félretenni. Sajnos látom nálunk is mennyire keveset keresnek, sőt én 4 évig dolgoztam teljes munkaidőben közfogisként potom pénzért, gyakorlatilag ugyanazt, vagy még többet, mint most.
Sajnos nekem a tojást meg kell venni. Nagyon ügyes vagy és szerencsés helyzetben. Tésztákat,túrót és sajtot is készítesz.
Hát igen. Ki ezzel, ki azzal tud vagy legalábbis megpróbál spórolni mert nem a pénztárcája ellensége.
Tudom hogy a pénz nem boldogít de én úgy gondolom jó ha van mindig tartalékunk.
A füstölő meg nagyon hasznos egy családi háznál ha van.👍😘
Mi is füstöltünk az idén először. Kolbászt, hurkát már töltöttünk tavaly is a fagyasztóba, de a füstölés még csak most volt. A férjem csinált egy füstölőt, így azért sem fizettünk. Én is amin lehet spórolok, tésztákat, pékárukat is gyártok. Főleg, hogy a tojás is ingyen van. Tejet is szoktam kapni, abból pedig túró és sajt is szokott készülni.
Köszi szépen. Mindent is sikerült bevásárolni.
Öblítő, mosószer,wc papír,sampon, tusfürdő, papír kéz törlő, nedves törlőkendő kendő,és sorolhatnám még mi mindent. Azokat a határ diszkontba vásároljuk meg 4 havonta, mivel sokkal olcsóbban veszem nem feláron. Így tudok spórolni havonta. Füstölt szalonna, kolbász már felakasztva a helyére. Az is sokkal olcsóbb ha magunk töltjük mintha megvásárolnánk féláron.
Próbáljuk úgy alakítani hogy minél olcsóbban több áruhoz jussunk.
Én sem teszek hozzá. A múltkor csináltam, mascarpone + felvert tejszín. De finom volt.
Tojás nélkül készítem, mert ódzkodom a nyers tojás használatától. Tejszínhabot teszek még hozzá.
A borsót, fejtős babot nem szoktam én sem.
Ezzel megfogtál. Egy éve nem csinálok tiramisut,elköszöntem tőle...
Én nem raktam bele tojást,mascarpone,tejszín.
Emelem kalapom,nekem ez aprólékos,bár van amit én is másképp csinálok az átlagtól,mert szerintem az a tuti.
Durván heti egyszer főzök levest,nagyobb adagot,répa zöldség legyen friss. Saját fagyasztású a paradicsom,paprika, kelkáposzta,karalábé, karfiol,zeller.Ezeket csak ízesítésnek használom.legfőbbképpen, óriás adag húsleveseknél.
Mirelit borsó nekem megfelel.
Tiramisuban nyers tojássárga van, én fehérjehabot nem teszek bele. Van habos recept is.
Aha, ez a blansirozás. Sokáig alkalmaztam borsóval, de nem éreztem különbséget a simán fagyasztottól, abbahagytam. Bár biztosan hamarabb megfő.
Az ilyen parfümös, illatos öblítőket csak a függönyökhöz, plédekhez használom, jó illat van tőle a lakásban. De amúgy az ecet a legjobb, mert a vízkő ellen amúgy is kell az ecet.
Igen. Fagyasztás előtt a különbözően darabolt zöldségeket előfőzöm, majd jeges vízben gyorsan hűtöm és megszárítom kiterítve. Utána cipzáras zacskóban fagyasztom, annyit veszek ki belőle amennyire éppen szükségem van. A karfiolt a nyáron 290-ért vettem, azt vákumos fóliaheggesztővel adagonként fagyasztottam. Rántottam belőle, de nagyon finom. Viszont a húslevesbe szánt karfiolt, gombát azt nyersen a cipzáros zacskóban fagyasztom. Meg a kelbimbókat is a kertből.
Igen,sok a kakaó. Én is a tojásnál váltam kíváncsivá, ha bár nemrég láttam az ízőrzőkben olyan túrós töltelékes palacsintát amibe tojást tettek, és ették vidáman.
Lehet nem lesz baja, de fingja nincs mekkora a külömbség ha át van sütve.
Maradt kis tej,holnap sütök pár darabot, mákos lesz a töltelék.
Az illóolajat már az öblítőtartályba csöppentem az ecetes vízbe.
Már évek óta nem veszek öblítőt. Drága és környezetszennyező. Pohárba: fele ecet, fele víz + 10-12 csepp illóolaj.( Van itthon többféle. Hol citrom, hol levendula, hol más illat). Kérdeztem a mosógépszerelőt, mit szól hozzá, helyeselte. Ő is mondta, nem lesz vízköves a gép.
Azt írja, sütés nélkül. Azért néztem végig, mert kíváncsi voltam, mi lesz a 4 tojással sütés nélkül 🙂
Én szoktam készíteni olyant, hogy hagyományos palacsintatésztát kakaóporral színezem. Nem ilyen sokat, mint a videóban. Fehér vaníliás túrótölteléke van, amire még feltekerés előtt teszek pár szem meggybefőttet.
Ezt a fajtát jó teflonban sütni, amúgy a fehérhez van hagyományosan régi, nem tudom milyen lemezből készült sütő. Még régebben ki akartam dobni, férjemnek a teflomos nem ízlik. Nem tudja megmondani, miért.
Nem néztem végig,de ilyen kakaós palacsinta sütése nem ugyan az mint egy hagyományos mezei palacsinta.
Sokkal hamarabb ég.
Hogy érted a hőkezelést, lefagyasztod?
A lidl-ben láttam méregzöld kelkáposztát. Hát nem mertem megvenni. A káposzta se jó, ha sötétebb. Mikor bejön az új káposzta szokott lenni sötét levelű, de én még a vegyszer ízt is érzem rajta. Ezért nem veszek túl hamar répát se. Ilyenkor leakciózzák a régit, abból veszek, hőkezelem és fagyasztom, hogy nyárig kitartson.
Sok sikert és tele pénztárcát a vásárláshoz. Mi tegnap csak a hiányzó dolgokat pótoltuk, meg hétvégére néhány dolog, de jó sokba került. Viszont vettem az Aldi-ban Silan öblítőt nagyon jó áron. 2,3 liter 2 ezer forint. Wc papír is volt 1100-ért 10 tekercses 3 rétegű. Ez nem volt betervezve. De venni kellett a cicáknak és a kutyának is kaját, ez megdobta a végösszeget.
Sikerült narancsot vennem a lekvárhoz. Minden évben ilyenkor szoktam készíteni, mert ilyenkor olcsó. A vicc az, hogy baracklekvárt nem főztem, mert a barack nagyon drága volt, és még nem is igazán volt finom.
További ajánlott fórumok: