Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fözés-Mit és hogyan fözzünk, ötletek, praktikák!! fórum

Fözés-Mit és hogyan fözzünk, ötletek, praktikák!! (beszélgetős fórum)

1 2 3
33. Odax
2011. márc. 20. 03:50
dehogy :)
2011. márc. 20. 03:34
már alszol?:D
31. 82cb209d46 (válaszként erre: 30. - Odax)
2011. márc. 20. 03:15
nem úgy tűnt:)
30. Odax (válaszként erre: 29. - 82cb209d46)
2011. márc. 20. 03:09
Nagyon is szeretek főzni drágám, csak viccelődök :)
29. 82cb209d46 (válaszként erre: 28. - Odax)
2011. márc. 20. 03:03
nem tudom a főzésben mi a nehéz:) És mindig azt eszel?
28. Odax
2011. márc. 20. 02:56
Kenyér+zsír+lilahagyma :) egyszerű és finom ;)
27. 82cb209d46 (válaszként erre: 26. - Odax)
2011. márc. 20. 02:51
ez nem igaz:)
26. Odax
2011. márc. 20. 02:48
A legegyszerűbb, h elképzeled, hogyan és mit fogsz főzni. Utána belegondolsz, h milyen macerás is a dolog és a végén nem csinálsz semmi. :) Ez a legegyszerűbb.
2011. márc. 20. 02:35
Pörkölt: hagyma kockára hús kockára hagymát megpírítom hozzáadom a húst fehéredésig kavarom rárakok pirospaprikát vízet hogy ellepje. Utánna bors pirosarany só vegeta.
24. hamyka (válaszként erre: 23. - 4bf1a4b7ef)
2011. márc. 20. 02:14

Semmi baj timcsi!!


köszyke hogy leirtad :)


jöhet a többi recept is!!


irjatok és sok puszika esetlegcsok nektek hölgyeim!! :P:P

23. 4bf1a4b7ef (válaszként erre: 19. - 4bf1a4b7ef)
2011. márc. 19. 23:07
Elfelejtettem a köretet megfőzöm a negyedekben hosszúkásan felvágott burgonyát enyhén sós vízben.Vigyázz ne főjön nagyon szét.Leöntöm róla a vizet beleöntöm egy tepsibe meglocsolom olajjal meg sültkrumpli fűszersóval.Egy kicsit átforgatom óvatosan és így megsütöm.
22. 4bf1a4b7ef (válaszként erre: 1. - Hamyka)
2011. márc. 19. 23:01
Szia! hamyka szereted a kínai kaját?
2011. márc. 19. 22:47
Írok még:Én pl. a pörköltet úgy készítem,hogy megdinsztelem a kockára vágott hagymát,rá a felkockázott húst amit fehéredésig pirítok.Utána a pirospaprika rá egy kis víz majd egy kis sűritett paradicsom és apró kockára vágott tv paprika.Ezt jól összekeverem még egy kis víz és puhulásig főzöm.Ha elfőne a víz mindig pótolom egy kicsit.
20. hamyka (válaszként erre: 19. - 4bf1a4b7ef)
2011. márc. 19. 22:23

Szia Timcsi!!


köszyke a receptet fincsi lehet :P


sok puszika neked érte: hamyka

2011. márc. 19. 22:01

Sziasztok! Írok én is nektek egy receptet.

Csirke felsőcombot tetszés szerinti db-ot beszoktam kenni olyan keverékkel hogy a tyúkhúsleveskockát összemorzsolom olajjal hogy olyan sűrűbb maszat legyen és ezzel kenem be a húst.Egy pici vizet öntök rá lefedem fóliával és berakom a sütőbe.Kb egy órát így sütöm utána megnézem hogy puha-e.Ha puha akkor mirelit zöldségkeveréket öntök rá én nagyon szeretem a (karfiol-brokkoli-sárgarépa)keveréket.És ezzel együtt addig sütöm amíg a hús jól meg nem sül és a víz ís elfő.Nagyon szeretjük.

18. hamyka (válaszként erre: 14. - Cs.Anita)
2011. márc. 19. 21:40

hmm...


ugyanaz majdnem,csak én nem piritom meg a hagymáát.. majd megprobálom igy is elkésziteni :D


jöhetnek a többi receptek is,és amelyik megtetszik megcsinálom 1x :P:P


irjatok és sok pusz a hölgyeknek: hamyka

17. hamyka (válaszként erre: 16. - Hamyka)
2011. márc. 19. 21:38
mág= még akart lenni csak elirtam
16. hamyka (válaszként erre: 15. - Nagylány67)
2011. márc. 19. 21:38
tejbe grizt hogy kell elkésziteni? bocsi a hülye kérdésért... de mág nem csináltam....
2011. márc. 19. 14:46

Dobjátok fel a tejbegrízt! Ime egy görög recept.

A tejbegrízt elkészíted, egy kicsit hagyod kihűlni.

A tepsibe réteslapokat teszel ( rétegenként megolajozod. 4 lap az aljára, majd beleöntöd a tejbegrízt tetejét fahéjas cukorral jól megszórod, ezután jöhet 3 réteg réteslap. Utánna beteszed cca 160-170 C-ra a sütőbe, amíg meg nem pirul.

Ha kihűlt (lehet egy picit langyos is), akkor kockákat vágsz belőle, amit vékonyan de tényleg vékonyan megrajzolsz mézzel + porcukorral.

Jó étvágyat !

14. Cs.Anita (válaszként erre: 13. - Hamyka)
2011. márc. 19. 10:45
Hagymát üvegesre piritom, rá a kockára vágott krumplit rá: só bors vegeta pirospaprika, jól elkeverem aztán egy kis vízzel felöntöm. Míg fő a tésztát kifőzöm. Ha elkészült a krumpli, hozzáöntöm a tésztát jól összeforgatom. Imádom h nem száraz, olyan jó szottyos. :-)
13. hamyka (válaszként erre: 12. - Cs.Anita)
2011. márc. 18. 16:27

Szia ANITA!!


Végre valaki!! ohh te másképp készited el? áruld el hogy érdekelne :P:P


esetleg van kedved barátkozni is? :)


irj és üdv és puszika: hamyka

2011. márc. 18. 12:59
Itt látszik..... ahány ház annyi szokás..... én nem így készítem a krumplistésztát. De lehet így is finom...???? Nagy kedvenc nálunk is otthon!!!! :-)
11. hamyka
2011. márc. 12. 19:16

háát elégé elszomorodtam,ugy látszik ez a topic is kidöglik...


de egye fene legyen leirok 1 receptet amit szeretek ime:


krumplis tészta elkészitése :D szeretem is :P:P


megpucolunk olyan 20-30 db nagy krumplit,ha kicsi akor több kell :D


öszedaradoljuk a krumplit kicsikre,de nem kell tul kicsire :D


nagy lábosba beleteszük pucolás közben,persze érdemes elöre vizet beleönteni,persze nem tele,csak olyan félig vagy kevesebbet :D


persze ez meber függö menyit pucoltok le :)


aztán elö készitem a 2 db edényt ebbe is vizet teszek,várok miig jol felfor a viz,aztán a 2 edényben kifözöm a 1 kilo tésztát,mikor felteszem a vizet forrni a krumplit érdemes felteni most és nem késöbb,felfort a viz bele a tésztát,és kevergetni hogy ne ragadjon le :D


a krumplira érdemes rá nézni közbe,mikor kicsit pikelyes a viz felszine akor mehet bele a so, ez is izlés kérdése... és jol ösze kavarni a krumplit a soval...


jah meg persze mielött bele fognátok érdemes másik 2 edényt kicsit bezsirozni hogy ne tapadjon le....


meg 2 fej vöröshagymát jo alaposan feldarabolni és bele a már kizsirozot edénybe :D én nem szoktam meg piritani a hagymát külön :D


nah szoval,föl a tészta,(tojásos tésztával érdemes csinálni) és akkorjo mikor lássuk hogy jön

felfele a tészta,ill lásuk hogy jo puha,ez kb jo 10 perc,persze lehet hogy hamarabb is megvan,bár nem hiszem hogy hamarééb meglenne :D


aztán mikor minden megföt,nekem általában 1xre föl meg minden :D


kiszedem a krumplit,vagyis leszüröm tészta szürövel,és bele a már kizsirozott,hagymás edénybe bele,aztán a tészta (persze érdemes leszürni kicsit hidegvizben)


aztán öszekavarni,és már lehet enni :D


röviden ennyi, kb leirtam én hogy csinálom,ha van ezzel kapcsolatosan kérdés, jöhet :D


háziaszonyok,mamik-nagyik-anyukák mostmár jöjenek azok a receptek mert elszomorodom!!


irjatok és üdv: hamyka


ui:nem csak nö irhat ide,hanem mindenki akinek van 1 jo receptje!!

10. hamyka
2011. márc. 1. 13:00

Ejnye-bejnye,nem jöttök velem fözni csajok-hölgyek-mamik?


természetesen bárki recepjét elfogadom!!


irjatok és üdv: hamyka

9. hamyka (válaszként erre: 8. - 1594245e25)
2011. febr. 24. 11:51

Szia Maya!!


Érdekes recept,nem baj,ki probáljuk :D:D


Idevele :P:P


Maya vagy a méhecske? :D:D


irj rám, irj és üdv: hamyka

8. 1594245e25 (válaszként erre: 7. - Hamyka)
2011. febr. 24. 07:01

Írok Neked csak ne szomorkodj!

Torta recept:

1/2 csók, 5dkg simogatás, 6dkg szerelem, 1 banán, 2 tojás, 15 perc keverés, 1 sóhaj, 1 csepp tejszínhab.

Készítsd ki a hozzávalót és megyek. Megcsináljuk? :)

2011. febr. 24. 05:31

halihoo emberek!!


Mérnem irtok??


Kezdek elszomorodni...


Azt hittem jot fogunk együtt sütni-fözzni!!.....



Irjatok mielött elszomorodnék.... hamyka

2011. febr. 22. 16:54

Sziasztok!!


gyertek fözzünk-süsünk együtt akármit :D:D


Szeretek fözni,de még mindig kezdö vagyok!!


Irjatok ti recepteket hisz azért nyitotam 1 ilyen topicot..


ill nem csak nekem adhattok tanácsokat hanem másnak is ha ide leirjátok!!!


irjatok és üdv: hamyka

5. Cs.Anita (válaszként erre: 1. - Hamyka)
2011. febr. 22. 15:43
Szerintem indításnak, kedvhozónak Neked kéne írnod egy recit!!!! :-)
4. 1594245e25 (válaszként erre: 1. - Hamyka)
2011. febr. 22. 14:52
Te pasi létedre szeretsz főzni,vagy csak a hasadat szereted? :)
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook