Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Falafel (törökös lecsóval) recept

Falafel (törökös lecsóval) recept


Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Falafel (törökös lecsóval) hozzávalói:
50 dkg csicseriborsó (lehet konzverv is, akkor nem áztatunk)
40 dkg vöröshagyma
5 dkg fűszer keverék: só, bors, pirospaprika, kömény, fokhagyma, babérlevél, petrezselyemzöld ízlés szerint
4 dl joghurt
4 db tojás
2 dl olaj vagy kókuszzsír


A Falafel (törökös lecsóval) elkészítési módja:
A csicseriborsót éjszakára beáztatjuk, majd az áztatóvizet leöntjük. Tiszta vízben, ami bőven ellepi a hagymával és a fűszerekkel megfőzzük. Áttörjük és diónyi gombócokat sütünk belőle. A lecsót a szokásos módon elkészítjük, joghurttal meglocsoljuk, a tojásokat külön megsütjük hozzá. A falafelt és a sült tojást a lecsó tetejére tálaljuk.

Az áztatás a csicseriborsónál fontos, mert nem csak a puffadást okozó anyagokat távolítjuk el, hanem azokat a káros anyagokat is, amelyek kifejezetten gátolják az emésztést!
A joghurtot külön csészékben is tálalhatjuk mellé.

4 adag


Kategória: Egytálételek receptjei


A falafel (törökös lecsóval) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook