Erdélyi Hoxázók vannak? (beszélgetős fórum)
Sziasztok.Szinten Erdély,Nagyszalonta.Üdv.mindenkinek.
Bocsi,az előbb kimaradt egy r betű.
Sziasztok.Én szalontai vagyok.Még én is új vagyok a Hoxán.Az Erdélyi anyukák fórumon má vagyunk egy páran.De a többi hasonló fórum(még vagy kettőt találtam) szerintem kihalt ,mert már hetek óta nem irt bele senki.
szia!
én erdélyi vagyok, székelyföldi..december végétől vagyok tagja a hoxának...benézhetsz az adatlapomra,ott több info van rólam...
Ha vannak itt Romániában(Erdélyben)élők azokat szeretném ide ''összegyűjteni'',hogy beszélgessünk.
Írjatok,ha vagytok!
rgy jó halacskás recept elkellene itt is
Én is Erdélyi vagyok!Marosvásárhelyen születtem és itt is élek!
Köszönöm a receptet ! A lényeg benne van, így itthon is elkészíthető partikon, hétvégén.
Mititei (miccs) román módra
Hozzávalók 20 adaghoz: 1 kg marka- és birkahús, 50 gr fokhagyma, egy darab csípőspaprika, 3 gr. bors, 5 gr. porrátört csombor, 5 gr. ízesítő, 100 gr. csontlé, 25 gr. só, 15 gr. szódabikarbonát. Egyes receptek szerint birkahús helyett kisebb mennyiségű sertéshús is használható.
Az összevagdalt húst sűrű szitájú őrlőn átőröljük, sóval, borssal összekeverve jól összegyúrjuk. Középen lyukat hagyunk, ide tesszük a szódabikarbonátot és az ízesítőt.
Forró csontlével leöntjük, amibe már belefőztük a csípőspaprikát. Újból összegyúrjuk, amíg a hús összeáll. Hideg helyen hűtőszekrényben tartjuk 24-30 órán át. Utána mititei alakban rostélyon megsütjük. Forrón, mustárral vagy szalmakrumplival fogyasztjuk. Sört vagy vörösbort iszunk hozzá.
...nem tudom ez elég eredetinek számit-e
Mi venni szoktuk,általában készen kiformáltat,elég jó általában.Itthon majd megsüssük vagy nyáron a szabadban rácson.
Máskülönben a neten ha beirod hogy "mititei" van választék a receptekben.
tudja valami a mititei eredeti receptjét ?
sebaj Lesz olyan is, amokor eredeti receptek is előkerülnek, vagy elmond egy két őtletet valaki. Fontos, hogy jő recept legyen
mind töröm a fejem,de még nem jutott eszembe semmi épkézláb gondolat vagyis recept....azokútán hogy a székelykáposztáról is azt olvastam a neten hogy nem is az eredete miatt székely hanem egy Székely nevü emberről nevezték el
Én már feltettem a padlizsános zakuszkát:)
Sokan vagyunk, akik Erdélyből elszármaztak, illetve áttelepültek. Mindenkihez az a kérésem, hogy ha lehet töltsön fel eredeti erdélyi recepteket, hogy ezzel is sgítsünk az érdeklődés fenntartását szülőföldünk iránt.
Szoval...elarultad a nagy titkot...:D
éN IS ERDÉLYI vagyok az olt mentéről
Nem meghalni kell, hanem látni, beszélgetni, ismerkedni. Hidd el, megéri. A kisebbségi sorsban élő magyarok nagyon vendégszeretők, s kiéhezettek az igazi szeretetre.
Én meg nagyon irigyellek benneteket! Mikor jutok már ki, akár csak egy napra is?
A legnagyobb vágyam eljutni a Madarasi Hargitára. Aztán esküszöm, nyugodtan halok meg:)
én is erdélyben születtem
Én nem vagyok azt csak vágyom látni állítólag gyönyörű.
Én is Sepsiszentgyörgyön lakok.
Én is Sepsiszentgyörgyi vagyok.Kovászna megye....
Erdélyi vagyok:)Szilágy megye,onnan van valaki?
sziasztok. en is erdelyi vagyok, pontosabban kolozs megye
Szia! Én is ott születtem, és Anngi (vele már beszélgettem) Váradi, meg még sokan hoxaznak. szoktam a hozzászólásokban és adatlapokon látni.
Sziasztok! Én már nem élek ott, de iskolába Gyergyóba jártam, majd visszakerültem Berettyószéplakra és 90-be áttelepültünk.
További ajánlott fórumok: