Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Egy hentes döbbenetes vallomása fórum

Egy hentes döbbenetes vallomása (beszélgetős fórum)

1 2 3 4
60. a9e1c02a7b (válaszként erre: 59. - Be52089f0e)
2009. máj. 28. 14:45
Igen, én is ismerek olyat.
59. be52089f0e (válaszként erre: 12. - A9e1c02a7b)
2009. máj. 28. 14:32
Több vidéki kisboltban a pénztáros szeleteli a kenyeret és a szalámikat is. :(
2009. máj. 28. 14:32
Szerintem jobb nem is belegondolni, én például akkor ettem utoljára normális izű paradicsomot, mikor a dédi hozott a kerjéből. Szóval húst ne, zöldet, gyümölcsöt ne, akkor?
57. a9e1c02a7b (válaszként erre: 56. - 1eb84e4bad)
2009. máj. 28. 14:22
A kolbászféléknek még jobban el lehet nyomni a romlotthús-ízét egy kis csípős fűszerrel... Én ezt hallottam.
2009. máj. 28. 14:10
ez igaz a téliszalámira és a gyulaira is?állítólag azok még az ehetőbek közé tatoznak. vagy nem????
2009. máj. 28. 11:02

Nekem ezzel kapcsolatba az jut eszembe, hogy nemrég a kislányom /9 éves/ talált egy babnyi csomót a cicijében. Rohantunk orvoshoz aki azt mondta, hogy ő a héten a 10. ilyen kislány. Azt mondta, hogy a készkajákat teljesen felejtsük el, gondolt itt az előrepanírozott szemétre. Nem mondom, hogy soha de ritkán eszünk ilyet.

Van ezekben valami, talán szójaszármazék, ami megbolondithatja a hormonokat. Dr.Bácsi megnyugtatott, hogy a husban is van.

54. ibi23 (válaszként erre: 16. - 9cb35398ff)
2009. máj. 27. 15:54
Nálunk a coop üzletben délután egy eladó van a felvágottaknál és a húsnál, kesztyűt itt sem cserélnek. Legutóbb az eladó sepregetett a felvágottak környékén és utána kiszolgált. Az előttem álló kért felvágottat, és nemhogy kesztyűt nem vett fel, hanem még kezet sem mosott, és mikor megkérdezte a vevő, hogy miért nem szokás kezet mosni, még neki állt feljebb. Abban a pillanatban kiálltam a sorból, azóta sem veszek ott felvágottat.
53. d879a0c5b4 (válaszként erre: 51. - D4464aaf8a)
2009. máj. 27. 15:50

Régen se volt jobb, max. az emberek nem tudtak róla. Nem volt ilyen magas az átlagéletkor sem, és több gyerek halt meg még pici korában...


Mitől lett zöld a víz?

Mert lehet a szennytől is, vagy pl. ásványi anyagoktól. Nem?

Bár én nem értek hozzá...

De tiszta víz úgysincs... Ami csak víz, semmi kalcium és hasonlók...

Nem kell ám mindent elhinni....

2009. máj. 27. 15:47

Egyszer voltam egy ÖKONET termékbeemutatón, ahol a rendes csapi vizet elektrolízisezték...


Ha látná valaki, hogy milyen moslékot iszun meg nap-, mint nap...

De ez lement többféle ásványvízzel is, és abból is moslék kinézetű zöldes lötty lett...

2009. máj. 27. 15:45

Ha belegondoltok, régen nem volt megannyi betegség, mint manapság...


Ma már népbetegség az allergia, amitől legjobban a kisgyermekek szenvednek...

Mertott jelen van a tejcukor-allergiától a lisztérzékenységig minden...


És ezeknek kisgyermekeknek már alig lehet olyasmit vásárolni, amiben ne lenne valamilyen adalékanyag...


Régen miért nem volt annyi népbetegség mint ma??

50. 6c5f346e46 (válaszként erre: 48. - Csutika100)
2009. máj. 27. 15:29
hát igen...de aki mondjuk panelban lakik,az nem tarthat mindenki csirkét és mindent,az sajna kénytelen nyelni az a sok szemétséget,amit a képükbe vágnak...
49. 6c5f346e46 (válaszként erre: 43. - A9e1c02a7b)
2009. máj. 27. 15:26
:))))
2009. máj. 27. 15:24

A kesztyű a legkevesebb, ezen nem érdemes kiakadni.

Inkább azon gondolkodjatok el hol milyen körülmények között készitik és hogy tárólják.

A szállitásról nem is beszélve.

Láttam már termelőüzemeket. A kereskedő meg a berendelt árúból nem minusz hanem pluszt akar profitálni.

Ha sokan azt látnák biztos nem ennének meg semmit.

47. a9e1c02a7b (válaszként erre: 46. - Cand Ida)
2009. máj. 27. 15:16
E. Margit oldalán csomó kenyérrecept van. Fehér is, rengeteg. Limara nagyon profi, nézd az ő receptjeit. Nekem jól szokott sikerülni.
46. Cand Ida (válaszként erre: 40. - Lukumi)
2009. máj. 27. 15:02
Én is csináltam évekig...14-15 éve van kenyérsütőgépünk ( kb. 7-8 évig használtuk is). De megunta a család és meg is elégelte, hogy folyton rajtuk kisérleteztem. Mindig túl tömörek lettek a kenyerek, mert minden földi jót beletettem...mostmár sütnék kevésbé egészségeset is (fehéret), de ahhoz se receptem, se kedvem már a sok csalódás után.
45. a9e1c02a7b (válaszként erre: 44. - Cand Ida)
2009. máj. 27. 15:01

Jó, csak viccből írtam.


Amúgy még az is érdekes, hogy a kenyér címkéjén nincsenek felsorolva az összetevők. Bár az sem számít sokat. Férjem dolgozott tejgyárban, a túró rudira nem volt ráírva, hogy tartósító van benne, pedig van...

44. Cand Ida (válaszként erre: 41. - 6c5f346e46)
2009. máj. 27. 14:58

Egyszerűen csak korom :)


Legalább a pékeket felkészítenék, hogy hihetőeket és okosakat mondjanak :) Szegények, milyen gondban lehetnek ilyenkor.

43. a9e1c02a7b (válaszként erre: 41. - 6c5f346e46)
2009. máj. 27. 14:49
Kemence aroma.. :))
42. Lukumi (válaszként erre: 41. - 6c5f346e46)
2009. máj. 27. 14:47
Már biztos erre is szabványokat gyártanak. Vagy EU-s előírás. :-)
41. 6c5f346e46 (válaszként erre: 35. - Cand Ida)
2009. máj. 27. 14:47
van a tescoban pl egy fajta kenyér,a kemencés kenyér,anyukám is megkérdezte,hogy mitől kapja ez a borzasztóan rossz izt,mire a pék ott is,hogy nem tudja mi ez,de előirás,hogy benne kell legyen...
40. Lukumi (válaszként erre: 35. - Cand Ida)
2009. máj. 27. 14:46

Erre talán megoldás lehet a kenyérsütőgép. Én szoktam benne rendszeresen kalácsot sütni, de a múltkor nem volt időm, viszont nagyon megkívántam. A boltban olyan csomagolt volt, hát megnéztem, milyen összetevőket tartalmaz. Kb. 5 sorban sorolta fel a különböző dolgokat. Mivel sütök otthon kalácsot, tudom, hogy egy egyszerű, sima kalácsba pontosan 6-féle dolog kell, de legyen 7, ha a csipetnyi sót is hozzászámolom. De semmiképp sem az a többsornyi lista, ami a csomagoláson szerepelt.


De ez mindennel így van, akármit is veszel.

39. Cand Ida (válaszként erre: 36. - A9e1c02a7b)
2009. máj. 27. 14:45
Igen, de erre azt mondta, hogy egy keverék és nem tudja mi van benne....ezek szerint mégcsak nem is maláta :(.
38. 6c5f346e46 (válaszként erre: 34. - D879a0c5b4)
2009. máj. 27. 14:45
hááát,nem tudom,én amióta ezt hallotam,valahogy nem kérek...de sajna nem mondhat le az ember mindenről,még ha tudja mi is történt vele...de ez akkor is disznóság...
37. 6c5f346e46 (válaszként erre: 15. - Ánya73)
2009. máj. 27. 14:42
anyukám egy multinál dolgozik,ismerik és szeretik is,engem ugyan ugy ismernek,de mégis valahogy kifogom a romlott dolgokat,ha már egyszer mindent el kell adnom,legalább nem az ismerőst b.szom át,nem???ne értsetek félre,nem azt akartam ezzel mondani,hogy a nem ismerőst át lehet és át is kell vágni,de hááát..nem tudom,én ezt nem tudnám csinálni se ismerőssel,se ismeretlennel...
36. a9e1c02a7b (válaszként erre: 35. - Cand Ida)
2009. máj. 27. 14:41
Malátával szokták színezni a barna kenyeret. Nem sok teljes kiőrlésű lisztet láttak ezek. Az túl drága...
35. Cand Ida (válaszként erre: 29. - 6c5f346e46)
2009. máj. 27. 14:39

Igen, a nagyáruházakban a pékség sem semmi. Amikor a nagyfiam cukorbeteg lett, elhatároztam, hogy váltunk, odafigyelünk mit eszünk. A pékektől megkérdeztem, hogy az egyik kenyérben mi van, mitől barna...mire számítsak. Mondott egy-két dolgot, nem voltam feldobva...majd rákérdeztem, hogy és a barna színe minek köszönhető? Mire ő:

azt nem tudom mi van benne, de szóltak, hogy az feltétlenűl tegyük bele. Nem volt túl megnyugtató :)

34. d879a0c5b4 (válaszként erre: 29. - 6c5f346e46)
2009. máj. 27. 14:38

A sajtot 30-40 éve is így csinálták, a felpuffadt sajtot visszakeverték, és lőn a kockasajt.

A nagypapám mesélte...

33. 9cb35398ff (válaszként erre: 29. - 6c5f346e46)
2009. máj. 27. 14:37

na sziasztok!

én inkább nem akarok tudni semmit!!!

32. uracsvivi (válaszként erre: 27. - 9cb35398ff)
2009. máj. 27. 14:37
A fórum elején pont arról volt szó hogy a "jóminőségüben is benne van minden.
31. a9e1c02a7b (válaszként erre: 23. - 9cb35398ff)
2009. máj. 27. 14:36
Ez végül is a dolgozók felelőssége. Csak azt nem tudod, amit másodjára felvett kesztyű, az tiszta volt-e...
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook