Diós kalács recept


Elkészítési idő 110 perc

A Diós kalács hozzávalói:
50 dkg liszt (Bl55)
6 dkg porcukor
5 dkg olvasztott vaj
2,5 dkg élesztő
csipet só
2 tojássárgája + 1 egész a kenéshez
2,5 dl tej

Töltelék
25 dkg darált dió
17 dkg porcukor
3 dkg vaj
1-1,5 dl tej


Diós kalács
Diós kalács

A Diós kalács elkészítési módja:
Az alapanyagokból kelt tésztát készítünk.Letakarjuk. Még kel a tészta a tölteléket elkészítjük. Kb egy óra alatt megkel.Deszkára borítjuk,Kb 40*40 re nyújtjuk. A kinyújtott lapra óvatosan eloszlatjuk a diós tölteléket. Feltekerjük hogy egy rúd legyen, hosszába középen teljesen kettévágjuk.A két ág végét összecsípjük és "fonjuk".Tepsibe rakás után lekenjük tojással.15perc pihenés után 190 fokos sütőbe 25percet,majd még öt percet 180 fokon sütjük.

Kelt tészta készítésénél minden alapanyag langyos legyen.

Ez az alaprecept,én 2/3 rész tk lisztet,1/3 rész sima lisztet,cukor helyett dia wellness édesítőt használtam.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A diós kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook