Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Diós almás sonkasaláta recept

Diós almás sonkasaláta recept

A Diós almás sonkasaláta hozzávalói:
40 dkg alma,
20 dkg sonka
2 db főtt tojás
5 dkg dióbél
1 dl majonéz
1 dl tejföl
1 db citrom
3 dkg cukor,
fél csokor petrezselyem



A Diós almás sonkasaláta elkészítési módja:
Meghámozzuk az almákat, eltávolítjuk a magházukat és felkockázzuk. Feldaraboljuk a sonkát és tojásokat is. A diót durvára daráljuk (esetleg késsel aprítjuk), majd az alapanyagokkal együtt egy keverőtálba tesszük. A majonézt a tejföllel simára keverjük, sóval, citromlével, cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a többi alapanyaghoz és tálalás előtt lehűtjük. Finomra vágott petrezselyemzölddel díszítve kínáljuk. Pirítóssal kínáljuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A diós almás sonkasaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook