Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkenyárs krumpliágyon recept

Csirkenyárs krumpliágyon recept

A Csirkenyárs krumpliágyon hozzávalói:
2 db csirkemell
4 szelet bacon
bármilyen fűszerkeverék, ízlés szerint

2 közepes v.hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kg krumpli


A Csirkenyárs krumpliágyon elkészítési módja:
A húsokat 4 hosszanti, szabályos csíkokra vágjuk, kissé kiverjük és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Minden húsra 1 szelet szalonnát fektetünk, harmonika-fodorszerűen "összehajtogatjuk", bambuszpálcikával megtűzzük, megkenjük 2 ek.olajjal és sütésig a hűtőbe tesszük. A hagymákat és a fokhagymát egy kikent sütőedény aljára gyaluljuk. A krumplit vékonyra szeletelve ráfektetjük a hagymás alapra és megsózzuk. A nyársakat ráhelyezzük a tetejére, meglocsoljuk a pácolajjal, s ha szükséges további 1-2 ek.olajat is teszünk rá. A sütő közepére helyezett rácson 20 percig alufólia alatt, majd fedetlenül további 20-25 percig sütjük. A nyársakat többször megforgatjuk, egyszer-kétszer a krumplit is megkeverjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkenyárs krumpliágyon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook