Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » "Coca de tomate" - spanyol paradicsomos lepény (12 szeletet ad ki) recept

"Coca de tomate" - spanyol paradicsomos lepény (12 szeletet ad ki) recept

A "Coca de tomate" - spanyol paradicsomos lepény (12 szeletet ad ki) hozzávalói:
35 dkg sima liszt
1/2 teáskanál só
2 tojás
4-5 evõkanál olivaolaj
világos sör szükség szerint

A töltelékhez:
1 kg érett, kemény paradicsom
30 dkg hagyma
4 gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyem
1 zöldpaprika
egy közepes doboz tonhalkonzerv

frissen õrölt bors
3 evõkanál olívaolaj
1 evõkanál kristálycukor

sütõpapír a sütéshez
tojás bekenni


A "Coca de tomate" - spanyol paradicsomos lepény (12 szeletet ad ki) elkészítési módja:
A szitált lisztbõl a tojásokkal, sóval, az olajjal és szükség szerinti sörrel puha tésztát gyúrunk. Egy fakanállal addig verjük, míg selymesen fényes nem lesz; kétfelé vágjuk majd cipókat formázunk belõle és szobahõmérsékleten fél órát pihentetjük. Ez a fél óra elegendõ ahhoz, hogy a paprikát megmossuk, eltávolítsuk a magházát majd vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletkékre vágjuk. A petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk. A paradicsomot rövid idõre forrásban levõ vízbe mártjuk majd lehúzzuk a héját. A tonhalat kivesszük a dobozából, jól lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. Egy tepsit sütõpapírral kibélelünk. Egy nagy serpenyõben felforrósítunk három evõkanál olívaolajat és világosra pirítjuk benne a hagymát és a cukrot. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, sót és borsot, majd kis lángon fõzzük. Végül belekeverjük a petrezselymet és a tonhalat is, rövid ideig tovább fõzzük. Ha szükséges, még ízesítjük, majd hagyjuk kihûlni a masszát. Egy belisztezett deszkán akkorára nyújtjuk az egyik tésztacipót, amekkora a tepsi; a sütõpapírra terítjük, rásimítjuk a tölteléket. Ezt követõen a másik cipót is kinyújtjuk és ráterítjük. Felvert tojással bekenjük a tetejét, majd elõmelegített sütõben, 210 ºC-on kb. 30 percig sütjük. A tepsin hagyjuk hûlni, majd - ízlés szerint - langyosan vagy hidegen szervírozzuk.

Ehhez a pikáns, különleges ételhez könnyû vörösbor (például villányi rozé) illik a legjobban.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A "coca de tomate" - spanyol paradicsomos lepény (12 szeletet ad ki) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook