Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Citromos csirkeleves gombával recept

Citromos csirkeleves gombával recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Citromos csirkeleves gombával hozzávalói:
70 dkg csirkeszárny,
30 dkg csiperkegomba,
1 dl tejföl,
5-6 dkg cérnametélt,
1 db biocitrom,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt majoránna


A Citromos csirkeleves gombával elkészítési módja:
A csirkeszárnyakat megmostam és kb. 1,5 liter vízben, sóval, borssal megfőztem. Ezután a szárnyakat kiszedtem a levesből és kicsontoztam, majd a húst felaprítva visszatettem a levesbe. Beleszeleteltem a megtisztított, feldarabolt gombát, belereszeltem a citrom héját, fűszereztem, majd a forrástól számított kb. 10 percig főztem. Ezután hozzáadtam a cérnametéltet, ízesítettem a citrom levével és továbbfőztem. Közben kevés, forrásban lévő levessel elkevertem a tejfölt, majd a leveshez adtam és még egyszer fölforraltam ezt a pikáns levest. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A citromos csirkeleves gombával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook