Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Chiabatta házilag recept

Chiabatta házilag recept

A Chiabatta házilag hozzávalói:
50 dkg liszt
1 tasak szárított élesztő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2 db paradicsom
10 dkg füstölt vagy hagyományos mozzarella sajt
3 evőkanál olaj


A Chiabatta házilag elkészítési módja:
Keverj össze 45 dkg lisztet az élesztővel, egy csipet sóval és a cukorral. 2 evőkanál olajjal és 2,5 l langyos vízzel gyúrd tésztává. Ha már jól összeállt, tedd lisztezett gyúródeszkára, és dolgozd ki alaposan, kb. 10 perc alatt. Langyos helyen,konyharuhával letakarva hagyd kelni egy órán át. Majd oszd 8 felé, minden darabból készíts egy 2-3 cm vastag ovális lapot. Tedd őket sütőpapírral borított tepsibe. Szeld vékonyra a paradicsomot és a mozzarellát, oszd el a chiabattákon, sózd, borsozd, és csurgasd meg olajjal. 20 percig süsd 220 °C-on, majd díszítésül tedd rá a maradék paradicsomot.

Légkeveréses sütőben elég a 180 °C.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A chiabatta házilag elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook