Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Brassói apró pecsenye recept

Brassói apró pecsenye recept

Elkészítési idő 50 perc

A Brassói apró pecsenye hozzávalói:
50 dkg sertés lapocka
2 kanál kacsa zsír
1 tk majoránna
1 kk mustár
só, őrölt bors, pirospaprika, kevés paradicsom püré


Brassói apró pecsenye

A Brassói apró pecsenye elkészítési módja:
A húst átmossuk, és apró kockára vágjuk. Magas falú serpenyőben felmelegítjük a zsiradékot, majd beletesszük a felkockázott lapockát átforgatjuk, és rátesszük a kanálnyi paradicsom pürét, és a borsot, sózzuk, és elkezdjük párolni.10 perc, ekkor rászórom a majoránnát, és a mustárt, ha kevés a zsiradék tehetünk rá, és kevés vizet, majd főzzük tovább. Mielőtt megpuhul a hús, megszórjuk pirospaprikával, és lesütjük zsírjára, kevergessük, nehogy leégjen, ha kell utána sózzuk! Ma sült krumplival tálaltam. Jó étvágyat!

Savanyúsággal is ehetjük, mi az ecetes hagymát részesítettük előnyben.


Kategória: Húsételek receptjei


A brassói apró pecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook