Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Borsógulyás csirkeszárnyból recept

Borsógulyás csirkeszárnyból recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Borsógulyás csirkeszárnyból hozzávalói:
70 dkg csirkeszárny,
45 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is),
3 db sárgarépa,
2 db fehérrépa,
1 db nagyobb burgonya,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db paradicsom,
1/2 db karalábé,
1 db nagyobb vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek. étolaj,
1 ek. libazsír,
1 tk. sózott nem erős darált paprika,
1/2 csokor petrezselyem,
1,5 l víz
6 dkg levestészta (eperlevél, csipetke... bármi)
fűszerek ízlés szerint:
patikasó, morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, őrölt színes bors, őrölt pirospaprika


Borsógulyás csirkeszárnyból

A Borsógulyás csirkeszárnyból elkészítési módja:
Minden zöldséget megtisztítunk. A répákat kisebb tetszőleges méretű darabokra, a krumplit és a karalábét kisebb kockára vágjuk. A csirkeszárnyakat a forgóknál feldaraboljuk. A zsiradékokon a felaprított hagymákat pár percig megpirítjuk. Beleszeleteljük a zöldpaprikát és a paradicsomot. Keverünk rajta néhányat és hozzáadjuk a csirkeszárnyakat is, amit fehéredésig pirítunk. Ízesítjük a fűszerekkel, majd felengedjük a vízzel. Forrás után beleteszünk minden zöldséget és fedő alatt kis lángon kb. 30 percig főzzük a levest. Ekkor lehet belefőzni a levestésztát és kb. 10 perc után el is készül ez a finom borsógulyás. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A borsógulyás csirkeszárnyból elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook