Batátás pite recept

A Batátás pite hozzávalói:
tészta:
500gr liszt (én rizslisztet használtam)
10 gr sütőpor
30 gr sztévia (ha cukorral csinálod, 100gr cukor)
200gr zsír
1tojás
200ml cooking – rice (rizstejszín) ( ha tejföllel csinálod 200ml)
Töltelék:
1kg batáta


Batátás pite

A Batátás pite elkészítési módja:
A tésztát összeállítjuk, és hűtőben pihentetjük 1 órát. Amíg a tészta pihen, a batátát felkockázzuk, kevés vízben megfőzzük, és leturmixoljuk. A tésztát kétfelé osztjuk. Kinyújtjuk.Sütőpapíros tepsibe tesszük az egyik felét. Erre halmozzuk a batátát, amit megszórunk búzadarával és őrölt fahéjjal elkevert sztéviával ( vagy Édes négyessel), majd rátesszük a kinyújtott felső tésztát, és villával megszúrkáljuk itt-ott. 200 fokon sütjük, amíg aranyszínűre nem pirul. Jó étvágyat!


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A batátás pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook